časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Sledujeme vaše aplikace!

|

Sledujeme vaše aplikace!

Ing. Martin Chromec, Schneider Electric CZ, s. r. o.

Základním úkolem měřicích a kontrolních relé je včas informovat o neobvyklých stavech zařízení a tím zajistit včasný zásah, jímž se předejde vážným a nákladným haváriím, které by mohly nastat.

Společnost Schneider Electric v rámci průmyslové značky Telemecanique a jejího motta „Jednoduše inteligentní!“ připravila na podzim letošního roku inovaci měřicích a kontrolních relé Zelio Control.

Inovovaná nabídka respektuje požadavky uživatelů na provedení, funkce a rozsahy jednotlivých typů měřicích a kontrolních relé pro dosažení dokonalého souladu mezi vhodnou funkcí a snadným používáním.

V rámci nové nabídky se uživatelé mohou setkat s optimalizací napájecího napětí relé, čímž se zpřehlední široká nabídka jednotlivých typů, s novými funkcemi vhodnými pro použití v budovách i v průmyslu a dále s účelným modulárním provedením s pouzdrem relé dvou šířek – 17 a 35 mm, doplněným osvědčeným průhledným krytem (již známým a uživateli osvědčeným z modulárních časových relé Zelio Time).

Do nové skupiny Zelio Control s označením RM17 a RM35 patří relé pro hlídání parametrů třífázových sítí, jako jsou sled, výpadek a asymetrie fází, proudová a napěťová relé, relé pro hlídání změn frekvence elektrického signálu, rychlosti otáčení či posunu dopravníků. Patří sem také relé pro hlídání teploty u výtahů, dále hladinová kontrolní relé pro hlídání výšky hladiny nejen kapalin a rovněž relé pro kontrolu provozu čerpadel pro předejití chodu naprázdno.

Díky uvedeným inovacím je možné vybrat vždy ten správný prvek potřebný pro řešení zadané úlohy, aby byl vždy včas zajištěn potřebný zásah.

Další informace mohou zájemci získat na adrese:

Schneider Electric CZ, s. r. o.
Thámova 13
186 00 Praha 8
Zákaznické centrum
tel.: 382 766 333
e-mail: info@cz.schneider-electric.com
www.schneider-electric.cz

Celý příspěvek lze ve formátu PDF stáhnout zde