časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Škola pro budoucnost

|

Průmyslová škola Františka Křižíka v Praze Na Příkopě 16 reaguje na vývoj v oblasti IT a aktuálně nabízí uchazečům z devátých tříd ZŠ obory informační technologie a počítačové systémy. Nadále jsou přijímáni žáci do tradičního oboru elektrotechnika a pro studijně zdatné žáky se otevírá obor technické lyceum s výukou dvou cizích jazyků, s rozšířenou výukou matematiky, fyziky, chemie a také s výukou odborných předmětů elektro. Po maturitě mohou absolventi pokračovat na této škole ve studiu tříletého (nebo zkráceného dvouletého) oboru silnoproudá elektrotechnika a získat titul Dis.
 
Absolventi všech oborů získávají certifikát z vyhlášky č. 50/78 Sb. – mezi školami s výukou informačních technologií a počítačových systémů je tato škola výjimkou: jde tedy cestou spojení znalostí v informačních technologiích se znalostmi v elektrotechnice.
 
Teoretická výuka je doplněna praxí v učebnách školy, souvislou praxí ve firmách a mnoha studijními cestami i exkurzemi. Příkladem může být jaderná elektrárna Temelín, nejvyšší evropská přehrada Grande Dixence ve Švýcarsku, přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně, z oblasti automatizace a robotiky veletrh v Norimberku, z oblasti fyziky urychlovač jaderných částic CERN na pomezí Francie a Švýcarska či týdenní pobyt v Londýně. Mnoho zajímavých akcí organizuje školní metodička prevence – sídlo OSN ve Vídni, návštěva koncentračního tábora Mauthausen atd. – škola hradí na tyto akce žákům dopravu. Nedílnou součástí je i spolupráce s pražskými vysokými školami – zejména s FEL ČVUT, MFF UK a VŠCHT.
 
Křižíkovci žijí i kulturou a sportem. Tradiční volejbalové turnaje pro žáky i pro příznivce školy, sportovní i kulturní den ředitele školy, návštěvy kin i divadel v době vyučování za finančního přispění Rady rodičů – to je malá ukázka oblíbených akcí. Vlastní vystoupení žáků školy se pořádá tradičně každé dva roky v divadle U Hasičů.
 
Dobrá dopravní dostupnost školy v centru Prahy, výuka nedéle do 13,40 h každý den, bezproblémové získání zaměstnání absolventů – to je několik dobrých důvodů, proč si vybrat právě tuto školu.
 
Studijní obory na SPŠ (přijímá se 180 žáků):
  • Informační technologie
  • Elektronické počítačové systémy
  • Elektrotechnika
  • Technické lyceum
Studijní obor na VOŠ (přijímá se 30 žáků):
  • Silnoproudá elektrotechnika
Všichni zájemci o techniku a informační technologie jsou zváni na dny otevřených dveří, které se konají ve dnech 23. listopadu 2010, 11. ledna a 1. února 2011 vždy od 16,30 h.
 
Další informace na:
tel. 224 210 585