časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Široké spektrum produktů pro automatizaci v katalogu firmy www.Distrelec.com

|

číslo 2/2006

Široké spektrum produktů pro automatizaci v katalogu firmy www.Distrelec.com

Tomáš Langer, Distrelec, s. r. o.

Firma Distrelec, přední katalogový distributor elektroniky, dodává vedle elektronických a měřicích součástek také velké množství výrobků pro systémy automatického řízení. Zákazníci mohou v katalogu této firmy najít řídicí jednotky, vstupní a výstupní moduly, sběrnicová rozhraní, operátorské panely, ale také široký sortiment senzorů a pohonů.

V katalogu firmy Distrelec je oblast automatizace rozčleněna na několik tematických skupin:

  1. procesní displeje, regulátory, řídicí jednotky, operátorská rozhraní HMI (Human-Machine Interface, rozhraní člověk-stroj),
  2. rozhraní, sběrnicové systémy,
  3. senzory,
  4. přepínací, monitorovací a ovládací přístroje,
  5. motory, přístroje na řízení motorů, akční členy,
  6. generátory optických a akustických signálů.

1. Škálou procesních displejů otevírá firma Distrelec svou velkou katalogovou nabídku o 75 000 dílech. Skupina procesních displejů zahrnuje ukazovací jednotky v rozličném provedení, ať již to jsou digitální displeje pro zobrazení teploty, displeje kombinované s multimetrem, multifunkční displeje nebo jiné. Nabízeny jsou výrobky mnoha různých firem: Orbit Controls, Jumo, Eurothetm, Carlo Gavazzi, Omron, Kübler, Crameda Intersys a dalších. Operátorské panely jsou v katalogu zastoupeny výrobky osvědčené značky Siemens. Ve skupině řídicích jednotek naleznou zájemci malé řídicí jednotky Simatic S7-200, ale také jednotku Logo! firmy Siemens a programovatelná relé firmy Moeller a Mitsubishi Electric.

2. Ve druhé části katalogu, rozhraní a sběrnicové systémy, je nabízeno zejména příslušenství ke sběrnici AS-i (firem Siemens a Pepperl & Fuchs), ethernetové přepínače (Hirschmann), vstupní a výstupní moduly a spínací relé firem Phoenix Contact, BTR a Weidmüller či převodníky optického a sériové rozhraní. Lze zde nalézt také bohatý sortiment měřicích převodníků a převodníků signálů. Dále jsou tu zastoupeny měniče frekvence signálu, převodníky dráhy a úhlu, pasivní oddělovače signálu, ale i standardní generátory signálů apod.

3. Další velkou část nabídky firmy Distrelec tvoří senzory. Jsou zde nabízeny senzory pro detekci objektů, zjišťování polohy a pohybu, chemické senzory, senzory elektrických veličin a rovněž čidla fyzikálních veličin – tedy senzory tlaku (Fujikura, Bebro Electronic, Sunx, Keller), teploty (Jumo), průtoku, síly, vlhkosti (Honeywell, Omron) apod. Vedle vlastních senzorů jsou do katalogu zařazeny také přístroje pro jejich testování, propojovací kabely a další příslušenství, zejména od firem Lumberg nebo Hirschmann.

4. Nejrůznější spínače, časovací relé, relé na sledování napětí, průběhu fyzikálních veličin a běhu motoru najdou zákazníci ve skupině přepínací, monitorovací a ovládací přístroje. Mimo jiné jsou v ní také zařazeny zobrazovací moduly a spínače mezních hodnot, jakož i měřiče elektromechanických pulsů, čítače provozních hodin, elektroměry, multifunkční čítače a rychloměry (Hengstelr, Kübler).

5. V části nazvané motory, přístroje na řízení motorů, akční členy je obsažen kompletní sortiment stejnosměrných, střídavých lineárních motorů. Solidní výběr krokových motorů a jejich příslušenství pochází od firem Trinamic, Emis, IMS, Saia-Burgess, Mibtech. Kromě toho jsou do této skupiny zahrnuty také měniče frekvence (Siemens, Mitsubishi Electric, Hitachi, Calro Gavazzi) a řízení pro plynulý rozběh motorů a servozesilovače (Maxon Motors).

6. Poslední skupinou výrobků pro automatizaci jsou v katalogu firmy Distrelec generátory akustických a optických signálů. Patří mezi ně reproduktory, signální zvonky, elektromagnetické bzučáky, sirény apod.

Odborníci v různých odvětvích automatizace ocení nejen kompletní nabídku výrobků, ale také jednoduché objednávání a rychlé vyřizování zakázek. Pro jednání s firmou Distrelec lze použít bezplatnou telefonní či faxovou linku nebo elektronickou poštu. Zaměstnanci logistického centra firmy Distrelec komunikují v českém jazyce a přijímají objednávky a poptávky katalogovaného zboží každý den.

Další informace mohou zájemci získat na této straně v inzerátu nebo na adrese:

Distrelec G.m.b.H.
Leithastrasse 25
1200 Wien
tel.: 800 14 25 25
fax: 800 14 25 26
e-mail: info-cz@distrelec.com
http://www.distrelec.com