časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Siemens představil tiskové centrum

|

číslo 7/2004

referáty

Siemens představil tiskové centrum

Koncem minulého měsíce – 25. května – uspořádala společnost Siemens setkání s novináři na společenském večeru v krásné historické budově pražského Žofína. Zástupci všech médií byli seznámeni s novým způsobem poskytování informací pro laickou i odbornou veřejnost a byl jim rovněž představen nový charitativní projekt Siemensu, nazvaný Fond pomoci.

Nové tiskové centrum společnosti Siemens mění způsob komunikace s médii i se zákazníky společnosti. Aktuální a spolehlivé informace o celé společnosti Siemens jsou nyní soustředěny do tiskového centra, v němž pracuje pět odborníků specializovaných na jednotlivé oblasti aktivit firmy:

Obr. 1
  • Petr Sedláček – tiskový mluvčí společnosti Siemens,
  • Mária Hokkyová – oblast dopravy,
  • Jana Mašínová – zdravotní technika (zdravotnictví),
  • Jana Olejníková – oblast telekomunikace,
  • Jaromír Studený – automatizace a řízení, energetika (viz obr.).

Uvedený tým je schopen pružně reagovat na dotazy, žádosti o informace a obrázky (a to i s ohledem na uzávěrky novin a časopisů) v pracovních dnech od 7,00 do 19,00 hod na telefonním čísle: 233 033 333, nebo na e-mailové adrese: press@rg.siemens.cz. Aktuální informace zájemci mohou rovněž získat na internetové adrese: www.siemens.cz/press.

Motto projektu Siemens Fond pomoci zní: „Podporujeme charitativní projekty na pomoc těm, kteří se ne vlastní vinou dostali do obtížné životní situace a nemohou si pomoci sami.„

Prostřednictvím Fondu pomoci budou každý měsíc udělovány finanční granty ve výši 200 tis. Kč na podporu charitativní činnosti neziskových organizací, působících na území České republiky. Ročně bude společností Siemens rozdělena částka ve výši 2,4 mil. Kč. Finanční dar může být přidělen buď jednomu žadateli, nebo jej lze rozdělit mezi maximálně čtyři žadatele – grant bude poprvé udělen za červen 2004.

Bližší informace o pravidlech v přidělování finančních grantů lze získat na č. tel.: 233 033 777 nebo na internetové adrese: www.siemens.cz/fondpomoci.

Společenský večer na Žofíně byl zakončen netradičním programem a živou hudbou, kterou zajistila trojice skvělých muzikantů – Vladimír Mišík, Radim Hladík a Jan Hrubý.