časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Siemens podpořil mladé talenty

|

Siemens udělil studentům technických univerzit ocenění Cena Siemens za nejlepší diplomové a doktorské práce. Toto ocenění Siemens uděluje ve spolupráci s Fórem průmyslu a vysokých škol ČR, přičemž cílem je podpořit mladé techniky v jejich vědecké práci. V dosavadních deseti ročnících Ceny Siemens bylo oceněno sto padesát dva laureátů. V podobě stipendií a finančních odměn podpořil Siemens mladé talenty částkou převyšující čtyři miliony korun.
 
Vítězné práce vybírá porota složená z prorektorů pro vědu a výzkum českých technických univerzit a zástupců společnosti Siemens. Pro přihlášení do soutěže je nutné splnit přísná kvalitativní kritéria. „Vybrat z přihlášených prací ty nejlepší je velmi obtížné,“ potvrzuje předseda komise a prorektor pro vědu a výzkum ČVUT prof. Ladislav Musílek. Do jedenáctého ročníku budou moci studenti své práce přihlašovat již od března 2008.
 
Společnost Siemens považuje podporu vzdělání a spolupráci se školami za jednu ze svých priorit. Cena Siemens je součástí širokého spektra aktivit, mezi něž dále patří např. spolupráce na výuce, vedení diplomových prací, nabídka stáží, pořádání vzdělávacích akcí pro studenty, sponzorování vědeckých inkubátorů, vybavení speciálních laboratoří a podpora studentských organizací.
 
Fórum průmyslu a vysokých škol ČR, které bylo založeno v roce 1996, sdružuje největší průmyslové podniky v České republice, technické univerzity a průmyslové svazy. Cílem této instituce je intenzivní výměna zkušeností mezi teorií a praxí, která má mj. v dlouhodobější perspektivě ovlivnit zaměření jednotlivých studijních oborů podle potřeb praxe.
[tiskové materiály Siemens]
 
Tabulka laureátů Ceny Siemens 2007