časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Siemens na veletrhu Hannover 2004

|

číslo 6/2004

referáty

Siemens na veletrhu Hannover 2004

Začátkem března 2004 se ve Frankfurtu nad Mohanem konala mezinárodní tisková konference firmy Siemens, která byla společná pro její divize Automatizace a pohony (Automation and Drives – A&D) a Projekty a služby pro průmysl (Industrial Solutions and Services – I&S). Již tradičně se uskutečnila krátce před průmyslovým veletrhem v Hannoveru, jehož součástí se letos poprvé stal veletrh automatizace spojitých procesů Interkama+.

Hlavní pozornost byla věnována podnikatelským strategiím společnosti Siemens, principálně vycházejícím ze standardizace na široké technické bázi, hlavního předpokladu trvalého úspěchu a konkurenceschopnosti v průmyslu, a novinkám, které společnost Siemens na veletrhu představila. Zmíněn byl také hlavní ze současných trendů společnosti Siemens – inovace výrobků, které si již v minulosti získaly pevné pozice na evropském i světovém trhu.

Co se týče inovovaných výrobků, jedná se např. o RFID-Systém Moby P pro řešení jednoduchých i náročných úkolů nebo o identifikační čidla IQ-Sense. Pro průmyslová PC byl podstatně zdokonalen např. Simatic Panel PC 870 s procesorem Pentium-4, dále Simatic Box PC 840 nebo Rack PC 840 rovněž s procesorem Pentium-4 a další. Zlepšení se projevilo i u ostatních výrobků, jako jsou servomotory s integrovaným senzorovým modulem, ovládací a regulační moduly do rozvodných skříní atd.

V oblasti průmyslové komunikace, kde A&D pokračuje v činnosti podle konceptu Profinet ve sbližování průmyslových sběrnic s Ethernetem, byly představeny zákaznické obvody připravované ve spolupráci s firmou NEC, které přijdou na trh do konce roku 2004, a také nová, dokonalejší řešení týkající se bezpečnosti informací ve výrobních procesech.

Skupina I&S představila letos v Hannoveru poprvé produkty i komplexní odvětvová řešení charakteristická koordinací úrovně automatického řízení a údržby s informačními systémy podniku způsobem plug & produce. Jsou vhodné pro firmy pracující v odvětví papírenství, hutní výroby, těžby nerostů, včetně ropy a zemního plynu, vodárenství a námořní techniky.

Standardizace, modulární stavba a vzájemná integrace automatizačních a energetických systémů v rámci sad nabízených jednotlivým odvětvím v podobě tzv. Siemens Industry Suites pomáhají jejich uživatelům ušetřit čas i peníze, a ti jsou tudíž schopni dosahovat výrazně větší efektivity své činnosti.
[Siemens AG Industry Press Conferencem, Frankfurt, březen 2003.]