časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Siemens na veletrhu CeBIT představí inovační řešení pro telekomunikace

|

číslo 3/2004

inovace, technologie, projekty

Siemens na veletrhu CeBIT představí inovační řešení pro telekomunikace

V odvětví pro firemní zákazníky představuje Siemens nový počítačový program – IP softswitch HiPath 8000, který zajišťuje jednotnou komunikační základnu pro aplikace a služby na úrovni vhodné pro podniky i operátory.

HiPath 8000 spojuje spolehlivost a provedení systémů pro operátory s flexibilitou potřebnou v podnikových sítích. Nový software je založen na otevřených standardech (jako např. SIP) a funguje na serverech s vysokou dostupností. Software HiPath ComScendo, který je již používán na ostatních komunikačních systémech HiPath IP (pracujících v reálném čase), přenáší komfort známý z podnikových systémů i do nového systému HiPath 8000. Pro rozlehlou distribuovanou podnikovou síť je např. vhodné zařadit tento systém formou „hostování“ v podnikovém počítačovém centru. Uvedené řešení umožní mj. menším a rozptýleným pobočkám, aby byl jejich systém instalován, řízen a udržován centrálně, jednoduše a ekonomicky.

V aplikaci HiPathProCenter Agile firma Siemens poprvé zahrnuje koncept 2. generace IP do soustav pro kontaktní centra. Tato nová aplikace z nabídky kontaktních center HiPath ProCenter byla vytvořena pro potřeby menších a středních firem. Spojuje inteligentní směrování hovorů s informacemi o dostupnosti účastníků kontaktního centra a disponuje nástroji pro podporu týmové práce, jako je např. HiPath OpenScape. Systém významně zjednodušuje operativní plánování počtu zaměstnanců kontaktního centra a kontakt se zákazníky. Všechny firemní zdroje jsou tak využity pro rychlejší a efektivnější zákaznické odbavení. Novou aplikaci je navíc možné jednoduše implementovat, provozovat a spravovat.

Dalšími klíčovými tématy letošního veletrhu CeBIT jsou řešení pro spolehlivé systémy s velkou provozní zátěží pro bezpečnostní složky a zdravotnictví, nové telefony IP, klienti IP SW a kompletní služby pro firmy bez ohledu na jejich velikost a zaměření.

Společnost Siemens dále představí rozšířenou optickou multiservisní platformu Surpass hiT 70xx, založenou na SDH (Synchonous Digital Hierarchy). Rozšířená platforma dovoluje operátorům a provozovatelům efektivnější využívání jejich infrastruktury pro přenos dat a hlasu. Například pro koncentraci datových toků koncových uživatelů DSL (Data Service Level) a jejich propojení s páteřní sítí ISP (Internet Service Provider) byly potřebné dva typy zařízení. Obě funkce nyní plně pokrývá Surpass hiT 70xx a umožňuje tak přenos dat od koncového uživatele k internetovým providerům přes Ethernet (IP). Surpass hiT 70xx kromě toho jako multiservisní platforma dovoluje přenos hlasových služeb, a je tedy vhodným prostředkem pro integraci současných hlasových a datových sítí IP.

Dalším vývojem prošla také platforma Surpass hiT 7500, založená na DWDM (Dense Wave Division Multiplexing). Využitím čistě optických multiplexorů add/drop (vydělovačů) je nyní možné měnit vlnovou délku z centrálního dohledového systému. To mohlo být dříve provedeno pouze lokálně. Úspora času a investic se tak brzy významně projeví snížením provozních nákladů.

Skupina Informace a komunikace – sítě (ICN) společnosti Siemens je jedním z předních poskytovatelů komunikačních řešení pro podniky a operátory na světě. Nabídka výrobků zahrnuje především aplikace pro komunikaci v reálném čase založené na internetovém protokolu (IP) a dále širokopásmové systémy pro přístup do optických přenosových sítí. Divize ICN je rovněž poskytovatelem služeb a poradenství a napomáhá tak podnikům zvýšit produktivitu.

Další informace o skupině Siemens ICN jsou k dispozici na adrese: http://www.siemens.com/networks/