časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Siemens na veletrhu Amper 2002

|

číslo 4/2002

Amper 2002

Siemens na veletrhu Amper 2002

(Tisková informace)

Siemens budou na veletrhu AMPER 2002 (PVA Letňany, hala 2, sektor A, stánek 6) prezentovat divize Automatizace a pohony (A&D), Přenos a rozvod energie (PTD) a Průmyslové projekty a služby (I&S).

Subdivize Automatizace a pohony SD (Standardní pohony) se bude letos prezentovat jako prodejce nn asynchronních, energeticky úsporných elektromotorů 1LG4, 22 kW a standardních frekvenčních měničů MICROMASTER.

Subdivize Automatizace a pohony Pl (Provozní přístroje pro automatizaci procesů a analytiku) zvolila pro letošní ročník pro prezentaci svých produktů velkoplošnou obrazovku, která bude doplněna podrobnými výklady o jednotlivých produktech.

Subdivize Automatizace a pohony CD (Nízkonapěťová spínací technika) představí novou generaci vzduchových výkonových jističů pro napájení, zálohování a vývody SENTRON WL. Tyto jističe splňují stále se stupňující požadavky na možnosti komunikace a integraci do systému. Ve spojení s měřicími funkcemi můžou zaznamenávat důležité údaje, a tím i řídit odběr, event. úsporu energie.

Dalšími exponáty této subdivize budou bezdotykové a bezkontaktní spínače BERO, které vyhodnocují polohu nebo měří vzdálenost nejrůznějších předmětů a materiálů. Podle principu činnosti jsou rozděleny do čtyř typových řad na induktivní, kapacitní, ultrazvukové a optické spínače. Novinkou jsou kompaktní ultrazvukové snímače M18S (česká premiéra).

Žhavou novinkou na Amperu bude nový softstartér SIRIUS, který zajišťuje plynulý rozběh i doběh elektromotorů do 1,1 kW. Tento nejkompaktnější softstartér na světovém trhu (v pouzdře širokém pouze 22,5 mm) je doplněním oblíbené řady SIRIUS 3RW30. Výhodou je i velice rychlá montáž nasazením na DIN-lištu a připojení bezešroubovými svorkami. Jediný typ je vhodný pro ovládací napětí od 24 do 230V. Přístroje jsou vhodné nejen pro průmysl, ale i pro kancelářské a jiné budovy.