časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Seno představuje: software Schleuniger Machine Gateway (SMG)

Ing. Pavel David, Jan Novotný | SENO spol. s r. o. | www.seno.cz

SchleunigerVážení obchodní partneři, jsme rádi, že vám můžeme představit Schleuniger Machine Gateway (SMG) usnadňující převod střihových plánů z firemních systémů až do strojů pro zpracování vodičů a kabelů. Segment stříhacích a odizolovacích strojů firmy Schleuniger je nyní díky nadstavbovým modulům řídícího softwaru CAYMAN blíže k připojení do vašeho MES (Manufacturing Execution System - systém provádění výroby). Prostřednictvím produktu společnosti DiIT zvaného CAO (Cutting and Assembly Optimization – optimalizace stříhání a montáže) získáváte navíc zefektivnění celého procesu. SMG server slouží jako převaděč protokolu mezi softwarem CAYMAN a CAO a pracuje v kombinaci se softwarem CAYMAN.

Seno představuje: software Schleuniger Machine Gateway (SMG)

Schleuniger Machine Gateway (SMG)
MES (systém provádění výroby) softwaru CAO (optimalizace stříhání a montáže) je spojnicí mezi plánováním a výrobou. V kombinaci se Schleuniger Machine Gateway (SMG) je možné připojit několik strojů Schleuniger Cut & Strip a také produkty třetích stran. Poskytuje několik dalších funkcí pro časově efektivní výrobu a zajištění kvality:
– Živé spojení a nepřetržitá komunikace mezi softwarem CAO a softwarem stroje umožňuje operátorovi bezproblémový přechod mezi oběma z nich,
– Umožňuje správu a popis složitějších úloh s možností změny úloh a výrobních procesů,
– Díky přeměření vzorků a automatickému nastavení kabelu je snížen odpad,
– Automatický přenos parametrů ze softwaru CAO zajišťuje jednotnost produkce na každém stroji, stejně tak i na ostatních strojích se softwarem CAYMAN,
– Snížení manuálních vstupů a interakce obsluhy umožňuje plně se soustředit na výrobu,
– Objednávky a výroba mohou být řízeny z jednoho počítače díky živému připojení softwaru CAYMAN k S.ON a to na uživatelsky přívětivějším displeji.

CAYMAN Toolbox
CAYMAN Toolbox je rozšíření softwaru CAYMAN pro zpracování kabelů. Software je k dispozici v základní a pokročilé verzi. Obě verze jsou modulární a obsahují různé programy.

CAYMAN Toolbox Basic
Verze Basic je soubor pomocných programů pro software CAYMAN pro zpracování kabelů. Každý z programů má vyhrazenou aplikační oblast, v souhrnu rozšiřuje funkčnost softwaru CAYMAN v oblastech výběru úloh, technologie značení, exportu dat a hromadné úpravy existujících souborů CAYMAN. Programy lze použít jednotlivě nebo v kombinaci.

Vybrané funkce:
– Rozdělí soubory CAYMAN s několika kabely do jednotlivých kabelů,
– Exportuje kabelové soubory do formátu CSV,
– Načítá kabelové soubory pomocí čtečky čárových kódů,
– Ověřuje suroviny - výrobu nelze zahájit, pokud surovina neodpovídá zakázce,
– Umožňuje vybrat výrobu na základě popisu konektoru a/nebo suroviny,
– Snadno lze vytvářet víceřádkové popisy kabelů s náhledem.

CAYMAN Toolbox ERP
Verze ERP zahrnuje CAYMAN Toolbox Basic a další programy, které se používají pro připojení k ERP systémům zákazníka. Nabízejí funkce pro řízení a protokolování úloh. Toolbox ERP se dobře hodí pro přípravu výroby a oddělení IT. Zjednodušuje rozhraní mezi IT systémy zákazníka a programem CAYMAN. Programy lze použít jednotlivě nebo v kombinaci.

Vybrané funkce:
– Rozšiřuje funkci správy objednávek programu CAYMAN,
– Obsluha stroje na základě čísla zakázky získává správné údaje o kabelu,
– Ukládá na pozadí všechny kabely vyrobené programem CAYMAN,
– Zaznamenává skutečné spotřeby materiálu podle zakázky,
– Jednotlivé úkoly z Excelu může kombinovat do produkčních seznamů,
– Importuje seznamy kabelů z aplikace Excel.

Pro vaše veškeré dotazy, a to jak technické, cenové, nebo k dostupnosti - je vám k dispozici výhradní zastoupení firmy Schleuniger pro ČR – firma SENO, spol. s r. o.