časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Seno představuje firmy SCHLEUNIGER AG, Escubedo a Colombo Sergio & Figli

Ing. Pavel David | SENO spol. s r. o. | www.seno.cz

V dnešním článku jsme pro vás připravili několik informací o sortimentu a novinkách v portfoliu firem, které na českém trhu zastupuje SENO spol. s r.o. Jedná se o výrobní sortiment firem SCHLEUNIGER AG, Escubedo a Colombo Sergio & Figli.


Podíváte-li se do kterékoli firmy, vyrábějící kabelové svazky, velice často zahlédnete písmena dávající dohromady název Schleuniger. Máme tu čest firmu Schleuniger zastupovat na českém trhu.

Firma Schleuniger AG je globální technologická společnost se sídlem v Thunu (CH) a je předním světovým dodavatelem v oblasti zpracování a testování vodičů hlavně pro odvětví automobilového, elektronického, komunikačního a informačního průmyslu. Heslo skupiny – To Be Precise – vyjadřuje základní vlastnosti všech jejích produktů: Vysoce přesně opakovatelná výroba, nejvyšší produktivita a dokonalá sledovatelnost.

SCHLEUNIGER - výrobní linka EcoStrip
SCHLEUNIGER - výrobní linka EcoStrip

Do skupiny Schleuniger patří také firmy Adaptronic Prüftechnik GmbH, Wertheim – testování kabelových svazků a společnost DiIT AG, Krailling - digitalizace a průmyslový intranet (IoT).

Schleuniger je mezinárodně uznávaný lídr v technologii opracování vodičů se zaměřením na inovační a průmyslově osvědčené technologie.

 



Výrobky firem Escubedo a Colombo Sergio & Figli se v mnoha případech spojují do jednoho celku. Escubedo vyrábí spojovací systémy - ploché, kulaté i speciální dutinky a nože všech používaných rozměrů a tvarů z materiálů mosaz, bronz a ocel a s povrchovou úpravou pocínování nebo u oceli poniklování. Colombo Sergio & Figli pak vyrábí izolační návleky a vícepólové konektory z termoplastických materiálů na tyto spojovací systémy.

Historie firmy Escubedo začala v roce 1965 výrobou konektorů v malém provozu na předměstí Barcelony, ze kterého se firma postupně vyvinula do dnešní podoby. Základní výrobní závod Escubedo je v Riudellots de la Creu (Girona) ve Španělsku, dceřiné společnosti má firma v Mexiku, Brazílii, Turecku, Švédsku a USA.

Všechny procesy, předcházející výrobě každého konektoru, od návrhu podle potřeb trhu nebo zadání našich klientů, přes výrobu forem a špičkové technologie, zajišťuje Escubedo ve vlastních prostorách.

Díky vysoce kvalifikované pracovní síle a výrobnímu zařízení na vysoké technologické úrovni vytváří Escubedo spolehlivé spojovací systémy, které splňují nejnáročnější požadavky kvality i ceny.

Výrobní program obsahuje ploché, kulaté i speciální dutinky a nože všech používaných rozměrů a tvarů z materiálů mosaz, bronz i ocel a s nejrůznější povrchovou úpravou. Z výrobních řad, sérií a rodin konektorů navrhneme správný spoj pro téměř každou vaši aplikaci. 

 


Colombo Sergio & Figli, S.r.l. („CS“) založil v Itálii v roce 1949 pan Sergio Colombo. Na počátku CS vyráběla výhradně nástroje. Díky schopnostem majitele se rychle stala jednou z prvních italských společností vyrábějících formy pro termoplastické materiály a v roce 1960 zahájila CS vlastní výrobu komponentů.

V roce 1998 založila CS společný podnik složený z CS Colombo Sergio & Figli Srl a E.E. ESCUBEDO. V roce 2002 otevřela CS svou první zahraniční kancelář, založením CS Colombo USA, Inc, v New Yorku, a rozšířila své podnikání na severoamerický trh.

Cílovými sektory obou firem je automobilový průmysl, elektrické spotřebiče a elektronika v průmyslových podnicích ve více než 50 zemích světa.


Pro veškeré dotazy - technické, cenové a k dostupnosti zboží - je vám k dispozici výhradní zastoupení těchto firem pro ČR - firma SENO spol. s r.o.