časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Sedmá mezinárodní konference CP&HS 2006

|

číslo 4/2006

Sedmá mezinárodní konference CP&HS 2006

Od konce padesátých let minulého století se pravidelně konaly konference zaměřené na regulaci a automatizaci v energetice. Energetika byla v té době v rozvoji a přitahovala zájem odborníků a technické veřejnosti. Během vývoje byla ukončena výstavba elektráren na pevné palivo a zároveň byly vypracovány projekty jaderných elektráren, avšak pravidelné setkávání a informování technické veřejnosti o současném stavu v tomto oboru bylo přerušeno. Tradice pořádání konferencí byla obnovena až v roce 1995 (Nové směry automatizace energetických procesů, Zlín). V současnosti jsou rekonstruovány řídicí a informační systémy elektrárenských i teplárenských provozů, a tím vzniká potřeba vyjasňování požadavků provozovatelů a možností dodavatelů.

Smyslem konference CP&HS 2006 (Control of Power and Heating Systems, Automatizace energetických procesů – AEP) je poskytnout příležitost k výměně zkušeností a informací o současné situaci a dalším vývoji projektování a realizace řídicích systémů energetických procesů, jakož i k navázání odborných partnerských styků mezi inženýry, pracovníky zabývajícími se výzkumem, výrobou, dodávkami i provozem automatizačních zařízení energetických procesů. Významným aspektem jsou setkání studentů a pedagogů s odborníky zmíněných pracovních zaměření. Cílem konference je prosazovat automatické řízení jako nástroj pro snižování energetické náročnosti a zvyšování jakosti životního prostředí. Účastníci konference získají informace o nových i současně využívaných metodách řízení výroby a dodávky energií, o řídicích a informačních systémech používaných pro řízení energetických procesů, o jejich výzkumu, vývoji, projektování, výrobě, nasazování, provozu, údržbě, kvalitě a o jejich ekonomickém a ekologickém přínosu s důrazem na vztah člověk – technika – ekonomika – životní prostředí.

Uzávěrka závazných přihlášek a zaplacení registračních poplatků, odevzdání rozšířených anotací jako hotových podkladů pro tisk (podle pokynů) a kompletních příspěvků, které budou vydány na CD-ROM, přihlášek k účasti na výstavce a zaplacení účastnických poplatků, závazných přihlášek na ubytování je 9. dubna 2006.

Termín konání: 16. až 18. května 2006
Místo: Zlín, ČR
Garant konference: Jaroslav Balátě, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická

Další informace mohou zájemci získat na internetových stránkách konference: http://www.cphs.utb.cz