časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Schneider Electric na veletrhu Amper 2006

|

číslo 4/2006

Schneider Electric na veletrhu Amper 2006

Výstavní expozice společnosti Schneider Electric CZ bude umístěna v hale 2, sektor C, stánek č. 8. S originalitou, lehkostí a profesionalitou sobě vlastní představí Schneider Electric koncepci „Inteligentního řešení“ i vybrané výrobní novinky.

Levá strana stánku (z pohledu hlavního vchodu) bude věnována „Inteligentnímu řešení“. Návštěvníci se zde budou moci seznámit s hlavními myšlenkami této koncepce určené jak pro oblast tzv. inteligentních budov, tak pro sféru tzv. inteligentních průmyslových procesů a strojů. Představeny budou např. osvědčené zabezpečovací systémy, řešení měření a regulace nebo polohování pomocí servopohonů. Uprostřed expozice bude připraven prezentační prostor, kde se každý den budou konat moderované velkoplošné videoprojekce.

Obr. 1.

Obr. 1. Servoměniče Lexium 05

Na pravé straně expozice budou prezentovány vybrané nové produkty. Patří k nim nová řada servoměničů Lexium 05 (obr. 1). Ta výkonově pokrývá největší aplikační oblast servopohonů. Dodává se v širokém rozsahu napájecích napětí, od typů pro jednofázové napájecí napětí 110 V nebo 230 V po třífázové provedení do 380/480 V a až do výkonu 6 kW. Ve spojení s novou řadou synchronních servomotorů BSH lze využít krouticí momenty od 0,5 do 36 N·m, v rozsahu otáček od 1 500 do 8 000 min–1. Výrobek je vybaven komponentami a funkcemi, které v této kategorii nebývají samozřejmostí. Je to např. síťový filtr, přídavná kovová deska pro správné ekvipotenciální spojení stínění vodičů s kostrou přístroje s ohledem na elektromagnetickou kompatibilitu (EMC – Electromagnetic Compatibility), možnost jednoduchého přizpůsobení napájení ze sítě IT, vestavěný brzdný spínač, včetně brzdného rezistoru. Dále je to vestavěná bezpečnostní funkce, která zamezuje náhodný rozběh motoru, vestavěné komunikační sběrnice CANopen a Modbus (volitelně Profibus DP), vestavěné vypínatelné impedanční zakončení komunikační sběrnice atd. Servoměniče jsou také vybaveny funkcí pro automatické nastavení parametrů regulačních smyček.

Obr. 2.

Obr. 2. Digitální záznamové zařízení systému Integral

K designovým novinkám patří luxusní řada vypínačů a zásuvek Unica Top. Je kombinací dokonalé techniky a špičkového designu, který odpovídá i nejvyšším požadavkům na moderní interiér. Na rozdíl od klasických vypínačů Unica jsou kryty zmíněných mechanismů nabízeny ve stříbrné barvě, ale tou pravou „třešničkou na dortu„ jsou krycí rámečky ve dvou verzích – z ušlechtilých kovů a vzácných dřev. Jsou to pravé materiály, nikoliv imitace.

Mezi novinky z oblasti zabezpečení patří digitální záznamová zařízení Integral (obr. 2). Dovolují současně sledovat živou videoprojekci v reálném čase, zaznamenávat a vyhledávat záznamy. Součástí každého systému je software, který umožňuje sledování připojených kamer a úplnou administraci celého systému. Systém Integral používá hardwarové kompresní karty pro zpracování záznamu s kompresním algoritmem IVEX a poskytuje možnost ukládat záznamy rychlostí 100 obrázků za sekundu.

Mezi dalšími představovanými produkty jsou např. nové měniče frekvence Altivar 21 a Altivar 61, nová řada paticových relé Zelio, rozváděč Prisma P se záskokem zdrojů či vybrané nové modulární přístroje systému Domae.

Všichni příznivci firmy a zájemci o novinky v oblasti rozvodů elektrické energie, automatizace a řízení jsou srdečně zváni do expozice společnosti Schneider Electric v hale 2, sektor C, stánek 8.

Schneider Electric CZ, s. r. o.

Středisko služeb zákazníkům
tel.: 382 766 333
e-mail: tp@cz.schneider-electric.com

Praha – Thámova 13, 186 00 Praha 8
tel.: 281 088 111, fax: 224 810 849

Brno – Mlýnská 70, 602 00 Brno
tel.: 543 425 555, fax: 543 425 554

http://www.schneider-electric.cz