časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Schneider Electric kupuje Pelco

|

Schneider Electric kupuje Pelco

Společnost Schneider Electric má další velký úlovek. V její síti skončila kalifornská firma Pelco, největší světový výrobce bezpečnostních kamerových systémů a světová jednička v projektování, vývoji a výrobě zabezpečovacích videosystémů a jejich příslušenství. Je to již třetí významná akvizice skupiny v posledních měsících. Jen v letošním roce společnost Schneider Electric investovala do nových akvizic necelých osm miliard dolarů (zhruba 164 miliard korun).

„Pokračujeme ve své strategii posilování tržní pozice v oblasti automatizace a řízení budov. Dlouhodobě se zaměřujeme na rychle rostoucí segmenty trhu a společnost Pelco nám do této strategie díky svému programu dobře zapadá,“ uvedl výkonný ředitel Schneider Electric Jean-Pascal Tricoire. Podle něho je Pelco nejznámější značka v daném oboru s největším sortimentem produktů a služeb a navíc se silnou organizací prodeje a marketingu po celém světě. Firma rovněž vkládá vysoké prostředky do vývoje nových produktů, a to přibližně 7,5 procenta z celkového obratu. Ten v loňském roce činil 506 milionů dolarů (asi 10,3 miliardy korun). Společnost dnes působí ve 130 zemích po celém světě, zaměstnává více než 2 200 pracovníků a své prodejce má i v České republice.

Skupina Schneider Electric odhaduje návratnost této investice do tří let. Celou transakci však ještě musí schválit antimonopolní úřad a další regulační úřady v Evropě a v USA. S jejím definitivním dokončením se tudíž počítá v říjnu letošního roku.

Celý příspěvek lze ve formátu PDF stáhnout zde