časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Schneider Electric – globální specialista na ovládání energie

|

Na setkání s novináři, které se konalo 7. října 2010 v restauraci Parnas, představila společnost Schneider Electric svou novou vizi pro příští desetiletí.
 
Energetická poptávka má podle posledních prognóz vzrůst do roku 2050 až dvakrát. Nebude-li tato situace smysluplně a efektivně řešena, bude docházet stále častěji k výpadkům elektřiny, jejíž cena strmě poroste, zvýší se objem emisí CO2, což povede k dramatickým změnám klimatu, a ve stále větším rozsahu bude docházet ke konfliktům o přístup k energetickým zdrojům.
 
Schneider Electric, celosvětová společnost, která se specializuje na oblast ovládání energie a je významným hráčem na poli efektivního využívání elektrické energie, našla řešení tohoto energetického dilematu. Klíčem je energetický management, který umožní zvýšení efektivity řízení energie u koncových uživatelů, a tím dosažení až trojnásobného snížení spotřeby energetických zdrojů. Segment ovládání energie, kde se společnost Schneider Electric s úspěchem prosazuje, tvoří spojující článek mezi výrobou a spotřebou (využitím) elektřiny.

(Kl)