časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Schmachtl představuje nové programovatelné řídicí jednotky

|

Společnost Schmachtl, výhradní zástupce společnosti Unitronics na českém trhu, představuje nové typy a typové řady programovatelných řídicích jednotek.
 
První novinkou jsou řídicí jednotky řady Vision130.
 
Tyto kontroléry mají:
  • grafický displej LCD,
  • 20 programovatelných kláves,
  • paměť 512 kB,
  • 38 vestavěných vstupů a výstupů s možností rozšíření externími moduly až na 166,
  • 24 nezávislých regulačních smyček PID s funkcí auto-tune.
Řada Vision350 (obr. 1) navazuje na produktovou řadu Vision130. Jednotky řady Vision350 poskytují navíc oproti řadě Vision130 atraktivnější uživatelské rozhraní vybavené barevným dotykovým displejem, který umožňuje pohodlnější ovládání jednotky a zajišťuje profesionální vzhled instalace. Uvedené kontroléry mají rovněž pět uživatelsky programovatelných kláves, paměť 1 MB a kratší dobu realizace bitové operace.
 
Kontroléry řady Vision570 (obr. 2) představují špičku mezi řídicími jednotkami Unitronics. Jsou ovládány prostřednictvím dotykového barevného displeje. Umožňují uživatelsky definovat až 1 000 obrazovek, mají paměť 2 MB na aplikaci, 1 MB na fonty a 6 MB na obrázky. Obsahují až dvacet nezávislých regulačních smyček PID s funkcí auto-tune, dvěma galvanicky oddělenými porty RS-232/485 a rozhraním pro sběrnici CAN. Samozřejmostí je možnost ovládání přes SMS.
 
Další informace o uvedených řídicích jednotkách a produktových řadách lze získat v inzerátu na této straně nebo na internetových stránkách společnosti: http://www.schmachtl.cz
 
Obr. 1. Vision350
Obr. 2. Vision570