časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Sběratel větší a zajímavější…

|

číslo 8-9/2004

zprávy

Sběratel větší a zajímavější…
…bude doprovázen veletrhem knih, starých tisků a grafi ky ANTIKVARIÁT Praha 10. až 12. září 2004

Již posedmé bude na tradičním místě, avšak tentokrát ve větším, levém křídle Průmyslového paláce Výstaviště v Praze 7 – Holešovicích, pořádán ve dnech 10. až 12. září 2004 mezinárodní prodejní veletrh telefonních karet, poštovních známek, mincí, minerálů, šperků z přírodních materiálů a sběratelských kuriozit SBĚRATEL 2004. Tento veletrh se stal známou a vyhledávanou akcí pro mnoho vystavovatelů a sběratelů z celého světa.

Traduje se, že sběratelé jsou šťastní lidé. Každý z nás, ač je elektrotechnikem nebo odborníkem v něčem jiném, je v soukromí také kutilem, fandou nebo sběratelem. Bývá tomu tak často již od mládí. Někomu se stane sběratelství koníčkem, jinému zaměstnáním. Loňský veletrh Sběratel, kterého se zúčastnilo 181 vystavovatelů ze 40 zemí a jehož expozice si prohlédlo 11 062 návštěvníků, se tak natrvalo zařadil mezi největší sběratelské akce ve střední a východní Evropě. Očekává se, že se bude i nadále rozrůstat v rámci Evropské unie.

Obr. 1

Nyní, kdy již odpadly celní procedury a zvětšila se užitná výstavní plocha přes 5 000 m2, přiláká SBĚRATEL 2004 více než 200 vystavovatelů ze 45 zemí a ještě více návštěvníků nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Podstatně narůstá počet vystavovatelů v oboru telefonních karet, minerálů a šperků z přírodních materiálů. Kromě českých obchodníků budou telefonní karty a minerály nabízet vystavovatelé z Belgie, Běloruska, Bulharska, Francie, Japonska, Jižní Afriky, Lotyšska, Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Ruska, Řecka, Slovenska a dalších zemí. Tak bohatá nabídka na veletrhu doposud nebyla.

Zvýšil se také počet vystavujících filatelistických a numizmatických firem. Celkově bude přímo zastoupeno sedmnáct mincoven a dvacet poštovních i telekomunikačních správ. Přes své zástupce se zúčastní dalších 28 „známkových„ zemí. Vedle tradičních vystavovatelů se poprvé představí mincovny Portugalska, Maďarska, pošty a telekomunikační správy Švýcarska, Rakouska, Ruska, Běloruska, Kypru a Turecka. Narostl i počet vystavovatelů ze zemí mimo EU. Poprvé se objeví zprostředkovatelé z Japonska, Jižní Afriky, Malty, Argentiny a dalších zemí. Mezi významnými vystavovateli bude i Poštovní správa OSN (UNPA) z Vídně, která ke každému veletrhu Sběratel vydává dopisnici a tzv. kašet. Již tradičně je vyhlašován Den OSN a s ním ve stánku České pošty bude návštěvníkům k dispozici příležitostné razítko OSN. Ve všech oborech budou moci návštěvníci využít znaleckou a poradenskou službu, kde si lze nechat ocenit přinesené exponáty.

Veletrh SBĚRATEL 2004 se koná pod záštitou Svazu českých filatelistů, České pošty a České numismatické společnosti. Letos poprvé se společně s ním ve stejné hale bude konat opticky oddělený a jinak uspořádaný veletrh knih, starých tisků a grafiky ANTIKVARIÁT PRAHA. Bude to vysloveně nová a unikátní akce, která jistě přiláká další cílovou skupinu návštěvníků.

Organizátoři věří, že těmito veletrhy rozšíří okruh svých zákazníků, ale zejména uvítají i další návštěvníky. Na oba veletrhy bude platit jedna společná vstupenka, přičemž ženy a mládež do osmnácti let budou mít letos vstup zdarma. Denní vstupné je 60 Kč, zlevněné 20 Kč. Pro veřejnost je otevřeno od 10 do 18 h, poslední den do 16 h.

Podrobnější informace lze najít na internetových adresách www.sberatel.info.cz a www.antikvariatpraha.cz nebo na adrese pořádající agentury Progres Partners Advertising s. r. o., Opletalova 55, 110 00 Praha 1, tel.: 224 236 506, fax: 224 218 312, e-mail: sberatel@ppa.cz a antikvariat@ppa.cz

(vc)