časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

SAFINA – komplexní služby v oblasti elektroodpadu

|

číslo 4/2005

SAFINA – komplexní služby v oblasti elektroodpadu

Dne 6. ledna 2005 nabyl účinnosti zákon č. 7/2005 Sb., kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech. Novela se přímo dotýká především výrobců a dovozců elektrických a elektronických zařízení.

Společnost SAFINA, a. s., zareagovala na tyto legislativní změny a vypracovala projekt, v rámci kterého nabízí výrobcům své služby v oblasti nakládání s elektroodpadem. Tento projekt prezentovala SAFINA na semináři, který se konal 8. února 2005 v Praze na Jižním Městě za účasti zástupců ministerstva životního prostředí, ministerstva průmyslu a obchodu, Českomoravské elektrotechnické asociace, některých významných výrobců a odborných novinářů.

Společnost SAFINA, a. s., která byla založena v roce 1992, navazuje na více než stoletou tradici výkupu, rafinace a zpracovávání drahých kovů. Zaručuje kvalitní a ekologicky šetrný způsob zpracování odpadu na základě zavedeného systému řízení jakosti a environmentálního managementu podle norem ČSN ISO 9001:2000, ČSN ISO 14001:1997.

O nakládání s elekroodpadem se stará divize Recyklace. Od letošního června by měla být uvedena do provozu ve Vestci u Prahy v areálu společnosti SAFINA, a. s., nová elektrolinka. Tato investice představuje modernizaci a rozšíření technologie zpracování, která zahrnuje deset kategorií elektroodpadu (kromě zářivek a ledniček), s kapacitou 10 000 t za rok. Výstupem třístupňového zpracování (ruční demontáž, mechanické zpracování plus elektrolinka a koncové zpracování) je získání ryzích kovů a jejich definovatelných slitin.

SAFINA v divizi Recyklace dále nabízí služby v oblastech:

  1. zpracování elektroodpadu (garanci odborného zpracování v souladu s legislativou, vypracování odborných analýz nákladů zpracování odpadu, určení materiálového složení odpadu, zabezpečení ochrany a kontroly materiálových toků, certifikaci podle ISO 14001 a EMS, koncové zpracování, tj. dosažení recyklačních kvót pro výrobce),

  2. technického zabezpečení sběru a zpracování elektroodpadu (zajištění kompletní logistické sítě – spolupráce s regionálními demontážními středisky, svozovými společnostmi a obcemi, vedení evidence v souladu se zákonem o odpadech, zpracování ročních zpráv o plnění povinnosti zpracování odpadu, odborné konzultace).

Další informace na:
tel.: +420 241 024 312
bezplatná linka: 800 230 231
e-mail: recyklace@safina.cz
http://www.safina.cz