časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Rozváděče kované na míru

|

číslo 5/2006

Rozváděče kované na míru

Libor Kafka, vedoucí výroby rozváděčů, Elektroprof, a. s.

Společnost Elektroprof, a. s., byla založena v roce 1991 s cílem poskytovat komplexní dodávky v oboru elektro. Od počátku se zaměřila na plnění požadavků zákazníků, z jejichž potřeb vycházela i organizační strukturu společnosti. Krátce po svém vzniku tak mohla v rámci vlastních kapacit nabídnout projektové práce, výrobu rozváděčů, silnoproudé a slaboproudé montáže včetně revizí elektrických zařízení a servisu. V roce 2000 získala certifikát řízení jakosti podle normy ČSN EN ISO 9002.

Obr. 1.

Obr. 1. Skříňový rozváděč typové řady Spacial

Společnost zaměstnává více než 100 pracovníků, z toho 25 ve výrobě rozváděčů. Velký důraz je kladen na průběžné odborné vzdělávání všech zaměstnanců pro zajištění a realizaci náročných požadavků stálých i potenciálních zákazníků. Ve výrobě rozváděčů jsou v maximální míře využívány nejnovější technologie pro zkvalitnění práce a urychlení montážních prací na jednotlivých zakázkách.

Marketingová koncepce řízení umožňuje společnosti včas identifikovat a pružně uspokojovat i velmi náročné individuální potřeby zákazníků. Rozhodujícím faktorem plnění požadavků zákazníků je rovněž partnerská spolupráce se stabilním dodavatelem. S rostoucím podílem vlastních produktů na průmyslových trzích společnost hledala vhodného partnera, který by splňoval tyto požadavky:

  • dostatečná šíře sortimentu pro průmyslové aplikace,
  • výrobky vysoké technické úrovně s mezinárodní certifikací,
  • dosažitelnost a efektivní podpora prodeje.

V roce 1997 jsme pro naše projekty cíleně vyzkoušeli služby společnost Schneider Electric. Přestože jsme v počátku spolupráce nenabízeli velké nákupní objemy, setkali jsme se s aktivním a vstřícným přístupem. I díky tomu jsme se později rozhodli navázat užší vztahy.

Obr. 2.

Obr. 2. Skříňový rozváděč Spacial 6000

Zákazníky naší organizace jsou partneři z různých oborů hospodářství, jako je strojírenství, zemědělství a potravinářství. Mezi výrobní technologie, které pomáháme řídit a monitorovat, patří např. dopravní linky, drtiče materiálů (šrotovníky), zařízení zajišťující přesné vážení surovin (mikrolinky), míchání hmot, granulační technologie, výrobní technologie v průmyslových odvětvích a zařízení MaR. Požadavky na odolnost komponent proti vlivům prostředí jsou dány především prostorami, ve kterých jsou výrobní technologie provozovány. Jednoznačně jde o velmi specifická prostředí z hlediska rozdílnosti teplot, vlhkosti a prašnosti. Často se setkáváme s pojmy, jako je mastnota okolního vzduchu, vznikající při zpracování surovin.

Společnost Elektroprof klade velký důraz na celkové estetické a detailní zpracování rozváděčů. Proto kromě jisticích, spínacích a ovládacích prvků patří mezi nejvíce nakupované produkty např. skříňový program značky Sarel společnosti Schneider Electric (obr. 1). Tento systém splňuje většinu podmínek našich aplikací, neboť nabízí široký rozsah uplatnění v průmyslovém odvětví. Využívá se od malých polykarbonátových skříněk pro svorkovnice, ovládání a signalizaci, přes kompaktní skříně řady Spacial 3D, skříně z ušlechtilé oceli i nejvíce využívané skříně řady Spacial 6000 (obr. 2) a monobloky Spacial 18500. Skříně se vyznačují výbornou povrchovou úpravou a jsou doplněny veškerým příslušenstvím potřebným pro realizaci projektů.

Společnost Schneider Electric poskytuje v oblasti skříní veškerou podporu v podobě katalogů, školení ve školicím středisku i softwaru např. pro výpočty chlazení podle jednotlivých ztrátových výkonů použitých zařízení. Samozřejmostí jsou i atypická provedení skříní, která jsou většinou individuálně sestavována. Zkušenosti máme také s instalací rozváděčů Prisma značky Merlin Gerin a jejich uplatněním ve výrobních linkách i při distribuci elektrické energie.

Zákazníkům je tak možné připravit nabídku, která splní jejich požadavky na rozváděče.

Bližší informace:

Elektroprof, a. s.
Bydlinského 2964
390 02 Tábor
tel.: 381 253 039
e-mail: kafka@elektroprof-as.cz