časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Rozšiřování společnosti Moeller

|

číslo 1/2002

Trh, obchod, podnikání

Rozšiřování společnosti Moeller

(JM)

Firma Moeller, již dlouhou dobu známá v mezinárodní oblasti elektrotechnického průmyslu, zaměstnává v devadesáti zemích světa téměř 12 500 zaměstnanců. Důležitou součástí skupiny je i společnost Moeller Elektrotechnika, působící v České republice (závody v Praze, Ústí nad Orlicí a Suchdole nad Lužnicí), která v rámci koncernu mj. zajišťuje vývoj a výrobu rozváděčů a koordinuje jeho výrobní, obchodní a další aktivity na trzích východní Evropy.

Obr. 1.

Společnost Moeller Elektrotechnika – dříve Felten&Guilleaume Elektrotechnika – je dodavatelem systémů automatizace budov, systémů průmyslové automatizace a systémů pro rozvod a distribuci elektrické energie (v roce 2000/2001 se společnost zařadila mezi nejvýznamnější vývozce v rámci ekonomiky České republiky).

Mezi nejmodernější provozy patří výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí. Tento provoz, založený v úzké koordinaci s pobočkou společnosti Moeller v rakouském Schremsu, s níž v současné době úzce spolupracuje, zahájil provoz v srpnu roku 1994. V témž roce byla v areálu závodu přestavěna část původních kasáren na výrobní halu a administrativní budovu; v dalších etapách společnost vystavěla sedm nových výrobních hal.

V závodě Suchdol nad Lužnicí vyrábí firma Moeller jističe (obr. 1), domovní a průmyslové rozváděče (v krytí IP20 až IP66) a další výrobky, jako např. koncovky optických kabelů, statory a elektromotory. Vzhledem k úspěšným výsledkům se tento výrobní závod stal centrem pro vývoj a výrobu instalačních rozváděčů v rámci celého koncernu Moeller. Drtivou většinu své produkce společnost vyváží, a to zejména do zemí EU (Německo, Rakousko, Španělsko) a do zemí bývalého Sovětského svazu.

Obr. 2.

Na náročných zahraničních trzích se firma Moeller prosazuje především na základě úspěšného modelu Xtra Combinations, který spojuje základní a „inteligentní“ produkty s širokou nabídkou služeb. Divize automatizace budov nabízí např. řešení tzv. inteligentního domu, zahrnující datové sítě, automatizované řízení topení, klimatizaci, ventilaci a osvětlení v jednotlivých místnostech, dále regulaci spotřeby elektrické energie a ochranu před přepětím.

Rovněž na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně novou koncernovou strategii v přístupu k zákazníkům – Xtra Combinations –, spojující základní a „inteligentní“ produkty se širokou nabídkou služeb, společnost Moeller představila.

V první polovině listopadu 2001 uspořádala společnost Moeller Elektrotechnika pro zástupce médií tzv. novinářskou cestu, na níž byla přítomným účastníkům předvedena nejmodernější výrobní technologie v již dokončeném areálu moderních výrobních hal v Suchdole nad Lužnicí i v blízkém rakouském Schremsu (obr. 2). Inspirující a poučná návštěva u firmy Moeller byla spojena se setkáním s vedením společnosti a s tiskovou konferencí.

Pro bližší informace prosím kontaktujte:
Moeller Elektrotechnika, spol. s r. o.
tel.: 02/67 99 04 11, fax: 02/67 99 04 19