časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ročenky de 2007

|

Ročenky de 2007

Vydavatelství Hüntig & Pflaum Verlag vydalo koncem roku 2006 ke svému časopisu de (Deutsche Elektrotechnik) ročenky Elektrotechnik für Handwerk und Industrie (Elektrotechnika pro řemeslo a průmysl), Elektromaschinen und Antriebe (Elektrické stroje a pohony) a Informations- und Telekomunikationstechnik (Informační a telekomunikační technika). Ročenky jsou, až na vnější stranu obálky, černobílé, což jim ale nijak neubírá na přehlednosti. Obrázky, grafy, schémata a tabulky, které čtenáře provázejí celou knihou na téměř každé straně, jsou názorné a snadno pochopitelné. Příjemný je i „kapesní“ formát ročenek.

Elektrotechnika je široký, rychle se rozvíjející obor, a tak může být někdy problém udržet si o ní přehled. Proto je hlavním úkolem ročenek aktualizovat čtenářovy vědomosti, informovat o novinkách a změnách, ke kterým v jednotlivých oborech došlo, a připomenout i základní vědomosti z jednotlivých oborů. Ročenky poskytují četbu i učivo pro všechny, kteří si chtějí v jednotlivých oborech zachovat přehled.

Obr. 1.

Elektrotechnik für Handwerk und Industrie

Rozsah: 456 stran
Hlavní kapitoly knihy čtenáře provedou od předpisů a norem, přes elektroinstalace nebo přepěťovou ochranu až ke světelné technice. Závěrečné kapitoly připomínají základy elektrotechniky, vzorce a schematické značky. Ročenka probírá témata v poslední době aktuální i v Česku, např. nové normy pro ochranu před bleskem.

Obr. 1.

Informations- und Telekomunikationstechnik

Rozsah: 424 stran, přiložený CD-ROM
Ročenka se dotýká problematiky telekomunikační techniky, ADSL, počítačových sítí a počítačové techniky. Mezi hlavní témata patří mimo jiné bezpečnost v IT a správa zabezpečení informací. Přiložený CD-ROM obsahuje třicetidenní plnou verzi softwaru pro správu zabezpečení informací GSTOOL 4.0.

Obr. 3.

Elektromaschinen und Antriebe

Rozsah: 400 stran
Ročenka se po úvodním seznámení s novými normami a předpisy věnuje mimo jiné elektrickým strojům a pohonům, jejich ochraně před výbuchem, řídicí a automatizační technikou. K nejzajímavějším tématům knihy se řadí ovládání pohonu lineárních motorů nebo elektrodynamické brzdění doběhu.

Ročenky lze zakoupit za jednotnou cenu 19,80 eur, pro předplatitele 16,80 eur za kus na adrese: www.de-online.info