časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Rittal na MSV

|

Rittal na MSV
Na novém místě s novými produkty

Ing. Rudolf Samek, Rittal Czech, s. r. o.

Kvalita a design jsou faktory, které spolurozhodují při prosazení se na trhu. Je zapotřebí kvalita a skvělý design rozváděčových skříní, klimatizačních jednotek a mnoha dalších prvků osazených na nejrůznějších strojích? Rittal udává směr inovací!

Mnoho výrobců strojů již nabídku firmy Rittal využívá. Připojte se k naší myšlence Power for the future! Rittal přináší skutečnou inovaci na poli rozváděčové techniky a Rittal team je připraven pomoci při hledání řešení na míru. Na více než 70 m2 bude firma prezentovat komponenty vhodné hlavně pro výrobce strojů. I letos přichází Rittal s inovacemi, které mohou přispět k modernizaci strojů a zařízení. Rittal zve zájemce k návštěvě Mezinárodního strojírenského veletrhu 2007, stánku 92 v hale V ve dnech 1. až 5. října. Zde bude možné se seznámit s celou šíří sortimentu v nabídce firmy Rittal pro výrobce strojů.

Stále pružnější servis

Celý svět zná výrobky firmy Rittal, která je schopna zaručit kompatibilitu s lokálními normami. Koneční zákazníci mohou snadno získat komponenty pro doplnění nebo rozšíření zařízení. Sto padesát prodejních a logistických center zajistí okamžité dodávky standardních produktů po celém světě. Značka Rittal navíc zaručuje jistotu a distribuční sílu při velkosériových dodávkách. Záruku kvality a pozitivního přístupu k zákazníkům podtrhuje přidanými výhodami. Oproti ostatním výrobcům klimatizačních systémů Rittal nabízí prodlouženou 24měsíční záruku (model 12+12 měsíců, tzn. dvanáct měsíců na kompletní zařízení, dalších dvanáct měsíců záruka na náhradní díly použité pro případný servis zařízení). Případné záruční i pozáruční opravy provádí certifikovaná smluvní servisní organizace. I firmy dodávající své stroje po celém světě se mohou spolehnout na Rittal a jeho celosvětový servis. Na všech kontinentech jsou servisní centrály, které vyřeší požadavky zákazníků za pomoci více než šedesáti lokálních smluvních servisních partnerů. Koncem roku 2007 bude připravena další servisní služba v ČR, která bude následně zavedena celosvětově. Jde o možnost dokoupit preventivní servisní balíčky – několik typů lišících se v rozsahu a dostupnosti nabízených služeb a náhradních dílů (např. preventivní vyčištění a kontrola klimatizační jednotky několikrát do roka, možnost vlastního skladu náhradních dílů, garantovaná doba odezvy od nahlášení poruchy atp.).

Nanokeramická vrstva RiNano

Kvalitu ochrany elektrických částí Rittal zvýšil přidáním povrchové úpravy rozváděčových skříní – nanotechnologie. Nanášení nanokeramické vrstvy výrazně zvyšuje odolnost povrchu skříně a celý proces je šetrnější k životnímu prostředí. Takto se upravuje většina rozváděčových skříní před nástřikem konečné práškové barvy a také se využívá jako krycí vrstva nerezových rozváděčů a lamel kondenzátorů klimatizačních jednotek. Při využití důmyslného řešení průmyslových klimatizací Rittal TopTherm PLUS není třeba se obávat umístění rozváděče s chlazením i do zvlášť znečištěného prostředí. Díky povrchové úpravě RiNano je zvýšena ochrana lamel, kde nastává největší tepelná změna; to zajišťuje plný výkon klimatizační jednotky mezi pravidelnými údržbami. Dalším přínosem jsou již standardně osazené integrované výparníky kondenzátu. Inovace klimatizačních jednotek se orientuje i na ochranu životního prostředí a Rittal jako první nabízí sériově vyráběné chladicí jednotky s CO2, který má oproti chladivu R134a výrazně nižší potenciál tvorby skleníkového efektu. Při návštěvě stánku Rittal na MSV bude možné nechat si představit rozšířenou řadu nepřímého chlazení vhodného jak pro chlazení rozváděčů pomocí výměníků voda-vzduch, tak i pro chlazení prvků obráběcích procesů (vřeten, lineárních motorů, emulzí).

TopPult pro větší komfort

S ohledem na stále větší důraz kladený na pohodlí obsluhy strojů a zařízení přichází Rittal na trh s novou řadou modulárních pultů – systémem TopPult. Tato novinka svou variabilitou poskytuje ideální možnost na míru poskládat pult pro konkrétní úlohu, ať už se využije možnost volby jednotlivých částí nebo ze široké nabídky rozměrů. Svou konstrukcí mj. umožňuje využití příslušenství oblíbených skříní Rittal řady TS8 nebo CM. Velký důraz je kladen také na design, což dokazují ochranné hliníkové lišty čelních hran a zakrytí uzávěrů plastovými záklopkami.

Ovládací panely Rittal se vyplatí

Komunikace člověk-stroj lze zajistit použitím ovládacích panelů Rittal. Mnozí zákazníci už své stroje standardně osazují některým z panelů nejnovější řady Comfort nebo dosavadních řad Optipanel nebo VIP6000. S tím je spojena i inovace systému nosných ramen, která svou subtilností, ale zároveň větší zatížitelností splňují rostoucí požadavky na nosnost a design. Rittal vyřeší i problematiku možného nepřípustného přehřátí ovládacích panelů. V jeho nabídce je speciální klimatizační jednotka určená právě pro jejich chlazení.

Rittal představuje mnoho novinek i v příslušenství. Umožní např. vidět průmyslové rozváděče i rozváděče IT v novém světle, a to s využitím kompaktních subtilních svítidel s výjimčenou svítivostí a variabilním upevněním.

Připojte se a optimalizujte! Modulární interface se sklopným víčkem zajistí vnější přístup do uzavřeného rozváděče, který tak zůstane v předepsaném krytí.

Rittal Czech přináší úsporu času! V srpnu 2007 spustil modifikační centrum rozváděčových skříní Rittal, kde se provádějí úpravy podle požadavků zákazníka. Zejména částečné montáže a instalace příslušenství přímo do skříní. Na profesionálním stroji CNC Perforex BC1007HS se vyřezávají otvory do rozebíratelných, ale i kompaktních rozváděčů, např. pro tlačítka, měřicí přístroje, ventilátory, klimatizační jednotky apod.

Bližší informace lze nalézt na adrese:
www.rittal.cz
linka Rittal: 800 900 888
e-mail: chlazeni@rittal.cz

Obr. 1. Klimatizace TopTherm PLUS
Obr. 2. Ovládací panel VIP 6000
Obr. 3. Ovládací pult TopPult
Obr. 4. Nové provedení odpínačů NH s jezdcovým upevněním pro systém RiLine60

Celý příspěvek lze ve formátu PDF stáhnout zde