časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Redundantní zařízení pro napájecí zdroje firmy Siemens

|

číslo 12/2004

inovace, technologie, projekty

Redundantní zařízení pro napájecí zdroje firmy Siemens

Společnost Siemens, divize Automatizace a pohony, představuje nový redundantní modul Sitop Modular pro napájecí zdroje 24 V.

Obr. 1

Redundantní modul Sitop Modular (obr. 1) se používá tehdy, vyžadují-li přístroje zvlášť bezpečný provoz bez výpadku napětí, např. u procesů, které trvají nepřetržitě delší dobu. Modul je opatřen kovovým krytem a lze jej upevnit na montážní lištu mezi dva síťové zdroje Sitop, jež souběžně sleduje. Vypadne-li jeden síťový zdroj, modul zajistí napájení z redundantního zdroje.

Pro zvláště bezpečná řešení napájení lze pomocí uvedených modulů propojit více síťových zdrojů. Přes jeden modul mohou být propojeny vždy dva síťové zdroje Sitop Modular (5, 10 nebo 20 A). Vyskytne-li se závada, modul odpojí poškozený zdroj pomocí diod (jsou jeho součástí).

Redundantní modul řady Sitop Modular signalizuje řádný provoz připojeného napájení zelenou diodou LED. Rovněž je možné sledovat provozní stav prostřednictvím kontaktu, který vyhodnotí např. výstražné hlášení. Spínací práh pro diodu LED a kontakt lze nastavit v rozsahu 20 až 25 V. Redundantní modul v provedení přístrojů Sitop Modular je možné snadno projektovat a jednoduše integrovat do celkového řešení napájení.

Další informace zájemci naleznou na adrese: http://www.siemens.de/sitop