časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

RCBO3 kombinovaný proudový chránič s jističi – 3 × 1P + N

Hager Electro, s. r. o. | www.hager.cz

RCBO3 kombinovaný proudový chránič s jističi – 3 × 1P + NHager nabízí kompletní řadu proudových chráničů. Pod heslem: Méně je více! lze vyměnit složité jednotlivé kombinace chrániče a jističů za prostorově úsporné kompaktní řešení.

RCBO3 je kombinace proudového chrániče 4P se třemi jednopólovými jističi pro tři obvody 230 V AC. Jako jediný a nejkompaktnější přístroj na trhu chrání tři obvody proti zkratu a přetížení pro každý z okruhů zvlášť. Vývody z okruhů jsou umístěné tak, aby připojení vodičů bylo jednoznačné, ať už jde o vodič L nebo N a přehledné na první pohled. I laik okamžitě rozpozná, jak došlo k vybavení přístroje, zda došlo ke zkratu, přetížení, nebo překročení dovoleného limitu unikajícího proudu. Přetížené okruhy lze znovu jednotlivě zapnout. Využít lze šest verzí (IΔn 30 mA, FI typ A) pro jmenovité proudy 10, 13 a 16 A s charakteristikou jističe B a C. Snadno a rychle se tak připojí více přístrojů, které jsou v bezšroubovém provedení. K připojení se využije několik typů hřebenových propojovacích lišt, včetně 3P + N pro propojení více přístrojů vedle sebe. Kombinované proudové chrániče patří do systému rychlého bezšroubového připojení quickconnect. Připojením pružinovými svorkami místo šroubových spojů systém ušetří až 40 % času při instalaci ve srovnání se šroubovými svorkami. Na produkty s bezšroubovými svorkami se vztahuje pětiletá záruka.

Systém rychlého bezšroubového připojení - quickconnect získal prestižní ocenění, zlatou Známku kvality pro výrobek-technologii pro stavitelství a architekturu 2020. Posláním programu je udělování Známky kvality výrobkům a technologiím pro stavitelství a architekturu na základě komplexního hodnocení výrobku, technologie, služby a jejich užití. Porota ocenila hlavní výhody systému quickconnect, rychlost montáže a bezpečnost instalace.


Hager Electro, s. r. o., Pražská 238, 250 66 Zdiby,
tel.: +420 281 045 727, e-mail: info@hager.cz, www.hager.cz