časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství Lada Melenová – Propag Team

|

Elektrická zařízení a elektrické instalace

v prostorech a místech, ve kterých se uplatňují vnější vlivy BE3N1 a BE3N2
 
a hromosvody na stavbách s nebezpečím výbuchu v otázkách a odpovědích
autor: Ing. Jaroslav Melen
rozsah: 116 stran PB
vydáno: březen 2010
běžná cena: 590 Kč
 
Publikace je určena pro přípravu uchazečů o získání osvědčení k vykonávání revizí elektrických zařízení a instalací v objektech B – objekty s nebezpečím výbuchu, resp. v prostorech a místech takto specifikovaných objektů, kde se uplatňují vnější vlivy BE3N1 a BE3N2, jakož i pro revize systémů ochrany před bleskem (hromosvodů) na stavbách s nebezpečím výbuchu.
 
Tato publikace je vodítkem k hlubšímu studiu jak základních technických norem pro vlastní elektrická zařízení podle typů ochrany před výbuchem a technických norem pro instalace v objektech, jejich prostorech a místech, kde se předpokládá výskyt konkrétní výbušné atmosféry (tj. směsi hořlavých látek ve formě plynů, par, mlhy, prachů vláken nebo polétavých částic se vzduchem), tak také nových technických norem pro ochranu před bleskem ze souboru ČSN EN 62305:2006.
 
Publikaci mohou nepochybně využít i revizní technici, kteří již požadovaná osvědčení k takovýmto revizím mají a potřebují si opět oživit některé nejzákladnější informace, třeba i v rámci přípravy k opakovanému ověřování jejich odborné způsobilosti.
 

Autor, zkušený elektrotechnický odborník s dlouholetou praxí v oblasti bezpečnosti a bývalý pracovník tehdejšího státního odborného dozoru, je v současné době činný jako soudní znalec v oboru bezpečnosti práce se specializací v elektrotechnice. Kromě toho se věnuje přednáškové a publikační činnosti.