časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství Computer Press

|

číslo 3/2006

Publikace vydavatelství Computer Press

Obr. 1.

Osobní počítač

autor: Mike Meyers
rozsah: 816 stran černobílých
vydáno: leden 2006
cena: 690 Kč
příloha: CD-ROM

Kniha je určena pro ty, kteří chtějí získat dovednosti profesionálního počítačového technika nebo se zajímají o místo administrátora. Tato publikace je neobvykle názorný průvodce a rádce v umění, jak počítač rozebrat, sestavit, přizpůsobit uživatelským požadavkům či vyřešit některý ze stovek možných problémů a poruch, včetně propojování více počítačů do sítě a připojování k internetu. Kniha obsahuje na stovky mimořádně zřetelných fotografií a schematických nákresů. Nešetří cennými radami a pomocí cvičných otázek a úloh na koncích kapitol umožňuje ověřit si nabyté znalosti.

Obr. 3.

Psychometrické testy

autor: Sam Al-Jajjoka
rozsah: 100 stran černobílých
vydáno: leden 2006
cena: 147 Kč

Psychometrické testy jsou u zaměstnavatelů stále oblíbenější. Používají je při náboru zaměstnanců a jsou rovněž obsaženy v programech rozvoje personálu, neboť poskytují podrobné informace o osobnosti a způsobilosti zaměstnance k výkonu povolání. Publikace je řešena formou otázek s několika odpověďmi, z nichž jen jedna je správná. Kniha nabízí praktická cvičení, jež jsou vhodná pro ty, kteří se připravují na přijímací testy uchazečů o zaměstnání v oblasti managementu, finančnictví a informačních technologiích. Velmi cenný je jasný výklad a autorovy rady, jak k řešení testů přistupovat.

Obr. 3.

Fotografujeme krajinu

autor: Miroslav Myška
rozsah: 160 stran plnobarevných
vydáno: leden 2006
cena: 269 Kč

Nástup digitálních fotografie znamená pro řadu fotografů vítané zvýšení tvůrčích možností. Většina softwarových úprav snímků dokáže napodobit efekty, které byly často vázány na poměrně složité procesy. Přesto základy focení a techniky zůstávají stejné. Poznávání vzájemných vazeb klasických postupů a digitálních manipulací je skvělou školou kreativního myšlení. Jednotlivé návody v knihách této řady nejsou vyčerpávajícím přehledem technik digitální fotografie, vnímejte je spíše jako inspiraci pro vaši kreativní práci. Hledání nových cest je dobrodružství, které může vést k zajímavým výsledkům.