časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství Computer Press

|

GPS

Praktická uživatelská příručka
 
autor: Radek Hojgr, Jan Stankovič
rozsah: 256 stran černobílých
vydáno: říjen 2007
běžná cena: 289 Kč
příloha: CD-ROM
Rozhodujete se, zda si pořídit navigační přístroj GPS, ale obáváte se jeho složitosti, nebo nevíte, jak vybrat ten pravý? Máte GPS a rádi byste se jej naučili používat lépe a praktičtěji? Pak je tato kniha určena právě vám. V ní se čtenář seznámí nejen se základními fakty o fungování navigace pomocí GPS nebo s kritérii výběru vhodného přístroje, ale především s tím, jak navigaci nainstalovat a správně používat v každodenní praxi. Přiložený CDROM obsahuje užitečné programy, jako např. GPSbabel pro konverzi souborů mezi mnoha různými formáty, Hugin pro ortogonalizaci mapy, GPSmapper pro vytváření mapových souborů IMG , Sendmap pro přenos souborů ve formátu IMG do paměti přístroje, Mapedit pro editaci mapových dat a konverzní utilitu s návodem na import a export vlastních bodů a tracků do přístrojů Geosat.
 

Fotomontáže a trikové fotografie ve Photoshopu

Vytváříme obrazy z fotek, fantasy ilustrace a další neobvyklé efekty
 
autor: Michal Siroň
rozsah: 160 stran plnobarevných
vydáno: říjen 2007
běžná cena: 369 Kč
příloha: CD-ROM
Chcete se naučit vytvářet abstraktní či fantasy obrazy ze svých fotek, deformovat fotografii a její obsah k nepoznání, a vytvořit tak nové a originální obrazy? Chtěli byste se naučit využívat nástroje Photoshopu zajímavým a zábavným způsobem? Autor – zkušený grafik, v této ojedinělé a praktické publikaci popisuje na příkladech krok za krokem, jak vytvářet lehčí i složitější fotomontáže a využívat nástroje Photoshopu k nejrůznějším obrazovým trikům. Autor postupuje v osmi lekcích od nejjednodušších technik k těm pokročilejším. Přiložený CDROM obsahuje zdrojový materiál ke všem výukovým lekcím, knihovnu obrázků autora knihy a třicetidenní plně funkční zkušební verzi programu Adobe Photoshop CS3 CZ.
 

Jak se správně rozhodovat a řešit problémy

autor: John Adair
rozsah: 88 stran černobílých
vydáno: říjen 2007
běžná cena199 Kč
Vedoucí pracovník, který dbá na kvalitu práce své i celého týmu, má nezadatelné právo dohlížet na to, aby byla činěna nejlepší rozhodnutí a problémy byly řešeny optimálním způsobem a aby nebyly kladeny překážky tvůrčím nápadům a inovacím. Každý člen týmu či organizace by se měl podílet na plnění těchto základních požadavků. Základem veškerého účinného rozhodování, řešení problémů i tvůrčího přístupu je zvládnutí procesu praktického myšlení. Výsledky nelze zaručit se stoprocentní jistotou, neboť nezanedbatelnou roli v lidském konání hrají štěstí a náhoda, nicméně je možné alespoň zajistit, aby byly při dosahování cílů využívány osvědčené procesy uvažování. Cílem této knihy je poskytnout nezbytnou znalost těchto základních procesů a účinnou pomoc při dosahování brilantní zručnosti při jejich využívání v praxi.