časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství Computer Press

|

Vytváříme a přehráváme video ve formátu DivX

autor: Petr Štěpánek
rozsah: 192 stran černobílých
vydáno: leden 2008
běžná cena: 249 Kč, včetně 9% DPH
příloha: CD-ROM
 
Máte problémy s přehráváním videa ve formátu DivX nebo Xvid? Nevíte, jak jednoduše a rychle převést video z DVD nebo jiných formátů do formátu DivX nebo Xvid? Anebo potřebujete opravit či sestříhat video ve formátu DivX a hledáte účinnou a rychlou pomoc? Zkušený autor v knize povede čtenáře v mnoha postupech krok za krokem všemi činnostmi, které potřebujete znát pro převedení videonahrávky do DivX, pro její sestříhání a přípravu k promítání. Výklad nevyžaduje žádné pokročilé znalosti a díky názorným ukázkám tyto činnosti zvládnou i úplní začátečníci. Na přiloženém CD-ROM jsou programy pro převod videa z různých formátů do formátu DivX a Xvid, programy pro střih a korekci videa, přehrávače videa ve formátu DivX aj.
 

7 principů davového marketingu

autor: Mark Earls
rozsah: 320 stran černobílých
vydáno: únor 2008
běžná cena: 399 Kč, včetně 9% DPH
 
Umíte si vysvětlit explozi společenských fenoménů, jako je zasílání textových zpráv, ačkoliv propagace byla pouze malá nebo nulová? A co vznik on-line komunit? Nebo rozšíření graffiti do městských aglomerací? Po přečtení knihy 7 principů masového marketingu si možná na některé z těchto otázek odpovíte. Kniha je určena všem, kteří chtějí změnit chování většího počtu lidí – zákazníků, zaměstnanců nebo veřejnosti. Prospěšné poznatky z ní načerpají pracovníci marketingových oddělení, manažeři, politici a státní úředníci. Autor je čelným světovým odborníkem v oblasti komunikace, brand managementu, marketingu a zákaznického chování. Odborníci v oblasti komunikace si vysoce cení jeho práce a považují jej za jednu z nejvíce inspirujících a novátorských osobností.
 

Pracovní právo

300 otázek a odpovědí
autor: Milan Galvas
rozsah: 192 stran černobílých
vydáno: únor 2008
běžná cena: 299 Kč, včetně 9% DPH
 

Počínaje 1. lednem 2007 je účinný zákon č. 262/2006 Sb. – zákoník práce. Kolem jeho aplikace se vyrojilo množství otázek. Předkládaná publikace se snaží na tyto nejčastěji kladené otázky týkající se pracovněprávních vztahů odpovědět. Čtenář se zde mj. může ve srozumitelné podobě dozvědět, které jsou nejdůležitější pracovněprávní předpisy, co je princip rovného zacházení a co diskriminace, jak je to s prací dětí do patnácti let, zda může podnikatel zaměstnat svého manžela, co je švarcsystém a co je na něm nezákonného, jak je to se mzdou, její výší a jejími zárukami, co znamená pracovní smlouva a kolektivní smlouva, jak se čerpá mateřská a rodičovská dovolená aj. Pro snadnější aplikaci pracovního práva jsou připojeny vzory nejčastěji používaných dohod.