časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství Computer Press

|

Digitální fotografie v Adobe Photoshop Lightroom 2

autor: Scott Kelby
rozsah: 440 stran barevných
vydáno: srpen 2009
běžná cena: 690 Kč, včetně 9% DPH
 
Chtěli byste se naučit naplno využívat všechny možnosti, které vám nabízí Photoshop Lightroom 2 při správě a úpravách fotografií? Nechte si poradit od skutečného profesionála a vaše práce s fotografiemi bude rázem zábavnější a efektivnější. Autor světových bestsellerů o Photoshopu je rozhodně tím nejpovolanějším průvodcem. Ve své knize seznamuje čtenáře se všemi potřebnými postupy při zpracování digitálních fotografií pomocí Photoshopu Lightroom 2 – od uložení a rychlé organizace, přes digitální úpravy až po tisk a vytvoření vlastní digitální galerie nebo působivé prezentace. Všechny kroky jsou navíc doprovázeny ilustračními obrázky.
 

Microsoft LINQ

Kompletní průvodce programátora
autor: Paolo Pialorsi, Marco Russo
rozsah: 616 stran ČB
vydáno: září 2009
běžná cena: 990 Kč, včetně 9% DPH
 
Dotazovací jazyk LINQ představuje technologii, jež dokáže získat jakoukoliv informaci z jakéhokoliv datového zdroje bez ohledu na to, odkud pochází nebo jak se skladuje. Jde o revoluční technologii společnosti Microsoft, kterou může nyní díky této publikaci ovládnout každý, kdo chce posunout své projekty blíže k dokonalosti. Dvojice zkušených vývojářů ukazuje v této knize možnostmi využití LINQ v praxi od samotných základů až po komplikované projekty. Čtenář se může naučit pracovat s daty při programování na platformě Microsoft .NET 3.5. Praktické příklady jsou demonstrovány v jazycích C# a Visual Basic.
 

Greenspanovy bubliny

autor: William A. Fleckenstein, Frederick Sheehan
rozsah: 168 stran ČB
vydáno: září 2009
běžná cena: 215 Kč, včetně 9% DPH
 
Nezáleží na tom, kdo jste – investor, obchodník, vlastník domu, majitel důchodového připojištění nebo výkonný ředitel – v budoucích letech pravděpodobně pocítí každý dopad „věku ignorance“ Alana Greenspana. Tato kniha, která má čtenáři otevřít oči, dává do souvislostí významné katastrofické události posledních let. Přináší na základě přepisů Greenspanových projevů časovou přímku Greenspanových nejvíce zničujících chyb a uvádí spojitosti mezi všemi ekonomickými katastrofami za posledních devatenáct let. autor sleduje historii Greenspana jako předsedy centrální banky, aby odhalil jeho nekvalifikované předpovědi, chabý úsudek a dvě obrovské bubliny.