časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství Computer Press

|

Microsoft Excel pro techniky a inženýry

 
autor: Jiří Barilla, Pavel Simr
rozsah: 368 stran ČB
vydáno: prosinec 2008
běžná cena: 397 Kč včetně 9% DPH
 
Tato publikace je určena pro všechny, kteří se chtějí naučit pracovat s Excelem 2007 na úrovni technického profesionála, popř. se připravit na výběrová řízení. Čtenář v této knize najde nepřeberné množství rad, tipů a zpracovaných hotových řešení přímo z technické praxe. Kniha je určena zejména technikům, kteří chtějí excel využívat nejen pro tvorbu databázových seznamů, ale také pomocí excelu provádět technické výpočty a statistická zpracování dat. Jsou zde však také kapitoly, které ocení i ti, kteří nejsou technicky zaměřeni (např. manažeři).
 

Velká kniha digitální grafiky a designu

 
autor: Alan Hashimoto, Mike Clayton
rozsah: 320 stran ČB 64 stran PB
vydáno: leden 2009
běžná cena: 497 Kč včetně 9% DPH
příloha: CD-ROM
 
Druhé, přepracované vydání úspěšného titulu lze s úspěchem použít jako učebnici, referenční příručku či jen jako pomůcku pro grafickou inspiraci. Vychází z tradičních kompozičních pravidel, souladu obsahu a formy, které si lze díky souhrnným otázkám a praktickým cvičením na konci každé kapitoly snadno procvičit a zapamatovat. V jednotlivých projektech se čtenář seznámí s aspekty zpracování textové kompozice, koláže či abstrakce z linií a tvarů ve photoshopu a illustratoru.
 

5 rolí manažera a jak je profesionálně zvládnout

autor: Oldřich Šuleř
rozsah: 256 stran ČB
vydáno: prosinec 2008
běžná cena: 347 Kč včetně 9% DPH
 
Autor knihy se věnuje strategickému řízení, manažerským technikám a rozvoji tzv. měkkých dovedností. Absolvoval Technickou univerzitu v Ostravě a manažerské programy v Japonsku, USA, Nizozemsku a Velké Británii. Po roce 1990 působil jako člen vrcholového managementu, představenstva a dozorčí rady různých českých firem. Publikace nabízí jedinečný pohled na práci manažera. Věnuje se pěti oblastem – rolím, jež by měl každý dobrý řídící pracovník – manažer bezpečně zvládat. Jde o role interpersonální, informační, rozhodovací, organizační a motivační.