časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství Computer Press

|

Špičková prezentace

Jak zaujmout a přesvědčit posluchače
 
autor: Timothy J. Koegel
rozsah: 192 stran ČB
vydáno: březen 2009
běžná cena: 249 Kč včetně 9% DPH
 
Snažíte-li se vyvinout si vlastní styl pre­zentace, který vám umožní předávat sděle­ní jasně, přirozeně a se zaujetím, pak je tato kniha určena přesně pro vás. Publikace na­bízí základní dovednosti, techniky a strate­gie nezbytné k tomu, abyste dokázali výji­mečným způsobem prezentovat své nápady i sami sebe. S touto publikací se naučíte na­vázat spojení s publikem a prezentaci před­vést s výjimečným nábojem. V knize jsou probrány techniky vhodné pro rozhovory mezi čtyřma očima, prezentace jak pro men­ší skupiny, tak pro velké obecenstvo. Au­tor zde mj. doporučuje, jak pracovat s hla­sem, jaké zvolit tempo a dynamiku řeči, jak reagovat na dotazy aj.
 

Pravidla českého pravopisu

S kompletním zapracová­ním dodatku MŠMT ČR
 
autor: kolektiv autorů
rozsah: 496 stran ČB
vydáno: březen 2009
běžná cena: 117 Kč
včetně 9% DPH
příloha: CD-ROM
 
Publikace nabízí přehledný a srozumitelný výklad pravopisných pravidel s kompletním zapracováním dodatku zveřejněného v roce 1994 MŠMT ČR. U některých slov připouš­tí dvojí, a dokonce i trojí způsob psaní. Zá­leží na uživateli, kterou z možných variant zvolí. Menší formát knihy umožňuje vzít si ji kamkoliv s sebou, a mít ji tak ihned k dis­pozici. Díky přehlednému vnitřnímu členění lze obratem najít potřebnou informaci. Sou­částí knižního vydání je i elektronická verze CD-ROM, na kterém je obsaženo vše, co se nachází v knize. Tuto elektronickou podobu pravidel českého pravopisu lze navíc nainsta­lovat do počítače.
 

Microsoft Office Excel 2007

Grafy
 
autor: John Walkenbach
rozsah: 496 stran ČB
vydáno: duben 2009
běžná cena: 497 Kč včet­ně 9% DPH
příloha: CD-ROM
 
Chcete se snadno a elegantně naučit vytvá­řet grafy, i když patříte k běžným uživatelům Excelu, kteří využívají pouze špičku z ledov­ce jeho potenciálu grafického znázornění dat? Autor, světový odborník na Excel, vám postup­ně ukáže, že lze realizovat i zdánlivě neprove­ditelné kombinace grafů. Pomůže vám ovlád­nout zkratky, které vedou od původní předsta­vy k její přesné výsledné podobě. Naučíte se vkládat do grafů křivky trendů, upravovat úda­je přímo v grafu, vytvářet kombinované grafy, snadno grafy formátovat na základě jednotící­ho stylu i vytvářet grafy z kontingenčních ta­bulek. Kromě praktických příkladů a množství tipů nechybí ani kapitola, která vám pomůže vyvarovat se nejčastějších chyb.