časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství Computer Press

|

Analýza podniku v rukou manažera

33 nejpoužívanějších metod strategického řízení
autor: Monika Grasseová, Radek Dubec, David Řehák
rozsah: 336 stran ČB
vydáno: únor 2010
běžná cena: 339 Kč včetně DPH
příloha: CD-ROM
 
Titul je určen pro manažery především veřejné správy, ale i pro studenty vysokých škol ekonomického a manažerského zaměření. Tato kniha uvádí přehled nejpoužívanějších analytických nástrojů. Čtenář se v ní mj. dozví o strategickém řízení a plánování, o metodě balanced scorecard, o používání nástrojů vnější a vnitřní strategické analýzy, o anylýze SWOT aj. Součástí publikace je CD-ROM s katalogem rizik či analýzou SWOT.
 

SAP ERP Financials

Podrobná uživatelská příručka
autor: Manish Patel
rozsah: 464 stran ČB
vydáno: únor 2010
běžná cena: 712 Kč včetně DPH
 
Tato příručka je určena především pro účetní, manažery a ekonomy, kteří každodenně pracují s komponentami tohoto produktu. Zkušený autor zde názorně ukazuje, jak lze pomocí komponent SAP ERP Financials zvýšit nejen produktivitu práce, ale i efektivitu ostatních lidí spolupracujících na správě financí podniku. V knize jsou uvedeny stovky praktických postupů a návodů, jak např. řídit hotovost, likviditu a kapitál podniku, jak připravovat výkazy nákladů na obrat, jak vést
účetnictví hlavní knihy aj.
 

Hry pro osobní rozvoj

50 osvědčených psychoher a aktivit pro posílení sociální inteligence
autor: Eduard Bakalář
rozsah: 160/24 str. ČB/PB
vydáno: únor 2010
běžná cena: 212 Kč včetně DPH
 
Publikace psychoher dr. Eduarda Bakaláře nabízí soubor celkem 42 aktivit. Většina z nich je zcela nových, a doplňuje tak autorovu již velmi bohatou sbírku sestavených i publikovaných her. Několik her uvedených v knize má známý rámec, ale nový obsah. Publikované psychohry jsou rozděleny do pěti tematických okruhů: tradiční psychohry s důrazem na tvořivost, přiřazovací hry, témata pro skupinové diskuse, hry rozvoje sociální inteligence a obrázkový kviz ve dvou druzích.