časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství Computer Press

|

Podlahové vytápění

autor: Marcela Počinková
rozsah: 121/11 stran ČB/PB
vydáno: prosinec 2009
aktuální cena: 169 Kč včetně DPH
 
Trendem poslední doby jsou úspory v domácnosti. Jednou z cest, jak toho docílit, může být právě podlahové vytápění. Tento systém vytápění umožňuje dosáhnout pocitu tepelné pohody při nižší teplotě, než je obvyklé u klasického vytápění. Úspory energie však nejsou jedinou výhodou podlahového vytápění. Tento způsob vytápění zajišťuje rovnoměrnou teplotu v celé místnosti, včetně koutů, a navíc odlehčí opticky interiér. V této knize se čtenář dozví vše, co je třeba o podlahovém (a stěnovém) vytápění vědět. Hlavní pozornost je věnována teplovodním systémům. Systémy jsou popsány komplexně – od návrhu, požadavků na montáž, druhů potěrů až po způsob používání.
 

Domy chráněné zemí

autor: Luděk Frkal
rozsah: 92/16 stran ČB/PB
vydáno: leden 2010
aktuální cena: 169 Kč včetně DPH
 
V posledních letech jsou kladeny stále větší nároky na bydlení. Přístupů, jak si vybudovat ideální bydlení, je mnoho. Jedním z nich jsou domy chráněné zemí. Tyto domy představují jednu z nových variant výstavby objektů s nízkou spotřebou energie. Renomovaný autor v knize popisuje, jakými způsoby se takové domy staví, výhody jednotlivých technologií, ale také jejich možná rizika. Zvláštní kapitoly jsou věnovány izolacím, řešení osvětlení jednotlivých místností v domě, vytápění, chlazení a větrání interiéru. Text obohacují praktické zkušenosti a příklady výstavby domů krytých zemí v České republice i v zahraničí.
 

Mistrovství v Adobe Photoshop

Tvorba digitálních ilustrací a umělecké techniky
autor: Derek Lea
rozsah: 424 stran PB
vydáno: leden 2010
aktuální cena: 672 Kč včetně DPH
 
Sebemocnější nástroj nezaručí, že výsledek bude úchvatný nápadem i provedením. Ten, kdo to s Photoshopem myslí vážně a chce s jeho pomocí dokázat více než jen rutinní úpravy fotografií či přípravu webové grafiky, potřebuje zkušeného a schopného rádce. Autor, sám úspěšný umělec a zároveň nadaný učitel, pomůže čtenářovi zdokonalit se v jednotlivých oblastech využití Photoshopu. Pomocí názorných postupů se může čtenář naučit využívat pokročilé techniky ilustrace, koláže a 3D modelování. Kniha obsahuje jak české, tak anglické položky uživatelského rozhraní, a je proto vhodná pro obě jazykové verze Photoshopu.