časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství BEN

|

Linux na firemním PC

autor: Bednář Vojtěch
rozsah: 144 stran B5
vydáno: srpen 2007
běžná cena: 299 Kč, včetně 9% DPH (v e-shopu 266 Kč)
Knihy věnované problematice OS Linux a aplikací v něm jsou většinou příručky typu „jak na to?“ pro začátečníky nebo nástroje určené programátorům o tisícovkách stran. Tato kniha si klade za cíl pomoci čtenáři při rozhodování, zda začít, či nezačít používat Linux. Jejím účelem je pak seznámit pracovníky veřejných a soukromých organizací na manažerských pozicích s problematikou využívání softwaru GNU/Linux a opensource na pracovních počítačích, tj. mimo servery.
 

Psychotronika 2

autor: Válek Oldřich
rozsah: 160 stran B5
vydáno: červen 2007
běžná cena: 199 Kč, včetně 9% DPH
(v e-shopu 177 Kč)
Kniha by měla přispět k vybudování teoretických základů psychotroniky. Rozpracovává otázky vztahu hmoty, energie a informace, které tvoří fundamentální základ řešení podstaty psychotronických jevů, a dále ji rozšiřuje o informační proces nesoucí organizační schopnost živé hmoty. Na základě vlastností informačního procesu se uskutečňují psychotronické jevy. Tato kniha umožní čtenáři podívat se na psychotroniku jinýma očima než bulvárním a populárním způsobem.
 

Programování v GDI+ v příkladech

autor: Chalupa Radek
rozsah: 280 stran B5
vydáno: únor 2007
běžná cena: 399 Kč, včetně 9% DPH (v e-shopu 355 Kč)
Tato kniha je určena programátorům v Microsoft Visual C++, kteří se chtějí naučit o něco více pracovat s grafikou, především s obrázky a fotografiemi. Čtenář se naučí využívat knihovnu GDI+, která je standardní součástí vývojářského balíku Microsoft Platform SDK pro Windows. U čtenářů se předpokládá alespoň základní znalost jazyka C++ a vývojového prostředí Microsoft Visual C++. Ukázkové projekty jsou vytvořeny v prostředí Microsoft Visual Studio 2005 s využitím knihovny ATL.