časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace vydavatelství BEN

|

Základy šíření vln pro plánování pozemních rádiových spojů

autor: Pavel Pechač, Stanislav Zvánovec
rozsah: 200 stran B5
vydáno: 1. dubna 2007
běžná cena: 229 Kč včetně 5% DPH (v e-shopu 204 Kč)
 
Kniha je věnována základům problematiky šíření elektromagnetických vln pro pozemní rádiové komunikační systémy. Je zde vysvětlena fyzikální podstata šíření vln v atmosféře, jež rádiové spoje zásadně ovlivňuje. Podrobně jsou dále rozebrány i jednotlivé vlivy troposféry a ionosféry. Jsou popsány i techniky používané k modelování šíření vln pro potřeby návrhu jednotlivých rádiových služeb z širokého spektra kmitočtů. Publikace je určena jak pro teoretické odborné studium, tak pro využití v praxi.
 

Detektory kovů prakticky aneb zapni a hledej

autor: Zdeněk Moltaš
rozsah: 176 stran A5
vydáno: 21. března 2007
běžná cena: 199 Kč včetně 5% DPH (v eshopu 177 Kč)
 
Kniha je plná užitečných tipů a praktických informací. Její hlavní náplní je popis detektorů z hlediska používání v praxi. Tím, že autor podrobně popisuje jednotlivé funkce a příklady jejich použití, nutí čtenáře k zamyšlení nad tím, zda jsou pro něj skutečně potřebné, či ne. Druhé vydání bylo rozšířeno o technické novinky, které po prvním vydání knihy ovlivnily trh s detektory, vyprávění o výpravách do rumunských hor a za tureckými pevnostmi v Černé Hoře.
 

Detekce a měření různých druhů záření

5. díl edice Senzory neelektrických veličin
autor: Tomáš Fukátko
rozsah: 192 stran B5
vydáno: 6. března 2007
běžná cena: 299 Kč včetně 5% DPH (v eshopu 266 Kč)
 
Základní poslání knihy je osvěta a zmapování oblastí, které doposud byly doménou výzkumných pracovišť nebo armády. Má čtenáři sloužit k získání základních vědomostí o detekci a měření různých druhů záření. Neklade si tedy za cíl být vyčerpávající odbornou publikací v tomto oboru (to by vyžadovalo rozsah několika stovek či tisíců stran, a přesto by nebyly zahrnuty všechny nové poznatky a metody vznikající v této oblasti). Knižní vydání má podle autora postihovat zejména základní metody a vědomosti uvedeného oboru.