časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace nakladatelství BEN – technická literatura

|

Výkonové audio zesilovače pracující ve třídě D

autor: Štál Petr
rozsah: 200 stran B5
vydáno: březen 2008
běžná cena: 336 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 299 Kč)
 
Tato kniha je na českém trhu první a v současné době i jedinou ucelenou publikací o výkonových nf zesilovačích pracujících ve třídě D. Je rozdělena do celkem devíti kapitol, které jsou tematicky zaměřeny na bližší popis jednotlivých bloků, jež tvoří základní stavební kameny výkonových audiozesilovačů pracujících ve třídě D. Publikace je určena pro všechny zájemce o elektroniku a audiotechniku, kteří se chtějí dozvědět více o základních principech činnosti audiozesilovačů pracujících ve třídě D. Čtenář dostane také jedinečnou možnost vyzkoušet si zkonstruovat svůj vlastní několikasetwattový audiozesilovač.
Tato nabídka je v současné době, kdy se ceny profesionálních výrobků tohoto typu pohybují v řádech desítek tisíc korun, jistě lákavá pro všechny konstruktéry.
 

MultiSIM – elektronická laboratoř na PC

autor: Juránek Antonín
rozsah: 284 stran B5
vydáno: březen 2008
běžná cena: 336 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 299 Kč)
 
Role počítače se v praxi elektronika stává při návrhu elektronických obvodů nezastupitelnou. Program MultiSIM je jedním z mocných nástrojů nejen pro design, ale i pro názornou výuku. V této knize jsou na jednoduchých příkladech předvedeny možnosti a využití programu MultiSIM. Při zpracování publikace autor využíval katalogové listy výrobců součástek, katalogy a učebnice uvedené v přehledu literatury. Text je stručný a názornost je zajištěna množstvím obrázků obvodů a výřezů obrazovek. V žádném případě nelze publikaci pokládat za vyčerpávající popis programu a náhradu učebnic elektroniky. Publikace vznikala poměrně dlouhou dobu – nápadů a inspirací bylo mnoho. Přestože mezitím program postoupil od verze 7 po verzi 10, koncepce a ovládání programu se zásadně nezměnily.
 

Analýza a řízení rizik v dopravě

Tunely na pozemních komunikacích a železnici
 
autor: Janota Aleš, Přibyl Pavel, Spalek Juraj
rozsah: 528 stran B5
vydáno: únor 2008
běžná cena: 499 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 444 Kč)
 
Tragické události v alpských silničních tunelech, kdy zahynuly desítky lidí, vyvolaly celoevropskou reakci, která vyvrcholila Evropskou směrnicí o jednotné bezpečnosti v tunelech na transevropské komunikační síti. Tato závazná směrnice stanovuje členským státům postupy k realizaci jednotné bezpečnosti. Kniha se zabývá teoretickými postupy kvantitativní a kvalitativní analýzy a řízením rizik v tunelech. Jsou uvedeny dosud nepublikované možnosti využití fuzzy systémů jako nástroje pro tyto analýzy. Problematika železničních tunelů je ukazována na paralele k silničním tunelům. Kniha je určena všem, kteří mají vztah ke zvyšování bezpečnosti silniční a železniční dopravy.