časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace nakladatelství BEN – technická literatura

|

Studny – zásady pro vyhledávání zdrojů podzemní vody

autor: Herzán Miroslav
rozsah: 96 stran A5
vydáno: říjen 2008
běžná cena: 224 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 199 Kč)
 
Výzkumem a vývojem technologie pro stanovení nejvhodnějšího místa k vybudování zdroje podzemní vody pro individuální uživatele se autor zabývá poměrně dlouhou dobu. Tato činnost a výsledky nejsou ovšem prací jednotlivce. Nové vydání bylo doplněno a upřesněno na základě novějších poznatků a předpisů. Některé kapitoly byly vypuštěny a jiné naopak doplněny. Má-li čtenář v plánu budovat na svém pozemku a pro svou potřebu zdroj vody, jistě v praxi uplatní i toto druhé vydání jako informační pomůcku. Tato publikace mu pomůže jednak lépe se seznámit s principy a technikami při budování těchto zdrojů, jednak lépe specifikovat své požadavky při projednávání objednávky u autorizované studnařské firmy.
 

Metody tvůrčí práce zvyšující tvůrčí potenciál

autor: Beneš Pavel
rozsah: 152 stran B5
vydáno: září 2008
běžná cena: 299 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 284 Kč)
 
Kniha je pokusem přiblížit tvoření jako proces, který je zvládnutelný mnohem větším okruhem lidí, než se obecně předpokládá. Je určena především technickým tvůrčím profesím a vědeckým pracovníkům, ale je také vhodná pro všechny učitele od základní školy až po školy vysoké a doktorandské studium, neboť čím dříve se začne s tvořivostí, tím lépe. Svým obsahem je tato publikace srozumitelná pro všechny možné uživatele s tím, že pro každého čtenáře může být těžiště jeho zájmu v jiné části knihy. V devíti přílohách jsou ukázky a cvičení, která pomohou čtenáři objasnit některé pasáže textu, popř. mohou být použity k nacvičování některých dovedností potřebných pro tvořivý způsob práce.
 

Diagnostika elektrických zařízení

autor: Mentlík Václav, Pihera Josef, Polanský Radek, Prosr Pavel, Trnka Pavel
rozsah: 440 stran B5
vydáno: srpen 2008
běžná cena: 299 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 266 Kč)
 
Elektrotechnika potřebuje vydatné a věrohodné informace o všech dějích, které v její oblasti probíhají. Jedná se o informace jak o prvcích (materiálech), tak systémech (strojích a zařízeních) ve všech fázích jejich vzniku i provozního života. Důležitost a význam diagnostických informací jsou zcela nezastupitelné. Svými výroky diagnostika ovlivňuje všechny fáze výrobních činností a odhaduje příští chování diagnostikovaných objektů. Kniha předkládá obecná hlediska a zákonitosti diagnostiky elektrických zařízení. Pojednává o diagnostických signálech, a to jak o fenomenologických metodách, tak o strukturálních analýzách využitelných při sledování vývoje parametrů prvků i systémů elektrických zařízení.