časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace nakladatelství BEN – technická literatura

|

Elektronika komplet

Kompletní edice za zvýhodněnou cenu
 
autor: Kesl Jan
rozsah: sada tří dílů
vydáno: červen 2009
běžná cena: 390 Kč včetně 9% DPH
 
Třídílná učebnice Elektronika byla vydána pro potřeby středních škol neelektrického zaměření a pro střední odborná učiliště, kde se očekává probírání látky do menší hloubky, než je tomu u středních průmyslových škol elektrotechnických. Pomocí edice Elektronika student snadněji pochopí základní pojmy elektroniky, neboť je kladen důraz na jednoduchost a přehlednost. Příklady výpočtů jsou uváděny jen výjimečně, a to v kontrolních otázkách u konce každé kapitoly. Správné odpovědi jsou uvedeny na konci učebnice.
 

Mikrokontroléry PIC 16F630/676

 
autor: Microchip
rozsah: 148 stran B5
vydáno: březen 2009
běžná cena: 249 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 222 Kč)
 
Volný překlad originálních katalogových listů nové řady výkonných mikrokontrolérů Microchip PIC16F630 a PIC16F676. Tyto manuály jsou vhodné jednak pro začátečníky, jednak pro ty, kteří nejsou zvyklí řešit problémy v angličtině. Začátečníci, jakož i studenti pochopí lépe pomocí těchto volně přeložených manuálů principy činnosti mikrokontrolérů. Doporučuje se mít také po ruce originální datasheet (viz na webovkách BEN sekci download), neboť jsou v něm informace průběžně aktualizovány a zpřesňovány výrobcem.
 

ARM pro začátečníky

autor: Váňa Vladimír
rozsah: 196 stran B5
vydáno: březen 2009
běžná cena: 249 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 222 Kč)
 
Rozšíření mikroprocesorů s jádrem ARM si zaslouží, aby s nimi byla seznámena odborná veřejnost, neboť dosud zveřejněné články v časopisech ani zčásti nepokrývají potřeby konstruktérů, zejména těch začínajících. Kniha ARM pro začátečníky seznamuje čtenáře s architekturou ARM, s jejím instrukčním souborem a s příklady konkrétních jednočipových počítačů, jejichž procesory mají jádro ARM7. Ukazuje i tvorbu programů pomocí vývojových prostředí µVision3 firmy Keil Software, Mcbuilderu či Eclipse nebo LabView.