časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace nakladatelství BEN – technická literatura

|

Metody umělé inteligence v diagnostice elektrických strojů

 
autor: Hammer Miloš
rozsah: 400 stran
vydáno: leden 2009
běžná cena: 399 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 355 Kč)
 
Čtenáři se dostává do rukou odborná kniha, která je u nás ojedinělá svým obsahem a rovněž v dostupné zahraniční literatuře nemá podobný vzor. Kniha si klade za cíl přiblížit a objasnit široké technické veřejnosti a především pracovníkům zaměřeným na diagnostiku elektrických strojů některé metody umělé inteligence, ukázat na konkrétních příkladech vybrané možnosti jejího použití v diagnostice elektrických strojů a takto přispět k rozvoji technické diagnostiky. V této knize je zvláštní důraz kladen na popis a rozbor topologie použitých neuronových sítí a fuzzy systémů.
 

Elektromagnetické aktuátory

 
autor: Mayer D., Ulrych B.
rozsah: 128 stran
vydáno: leden 2009
běžná cena: 154 Kč včetně 9% DPH (v e-shopu 137 Kč)
 
Publikace pojednává o elektromagnetických aktuátorech, tj. měničích převádějících elektromagnetickou energii na energii mechanickou, projevující se působením síly po určité dráze. Jsou vysvětleny fyzikální principy působení různých typů elektromagnetických aktuátorů, jejich základní charakteristiky a možnosti jejich diagnostiky. Podrobně jsou popsány metody jejich matematického modelování v ustáleném i přechodném stavu. Samostatná kapitola je věnována moderním softwarovým produktům, které tyto operace výrazně usnadňují.
 

Vyhláška 50 – komplet

 
vazba: brožovaná V2
vydáno: leden 2009
běžná cena: 1 290 Kč
včetně 9% DPH (v e-shopu 1 290 Kč)
 
V balíčku čtenář najde Soubor testových otázek (a také správných odpovědí) pro revizní techniky od ITI Praha (Institut technické inspekce). Tento soubor je komplexní přípravou pro revizního technika. Balíček knih je určen nejen pro revizní techniky, ale také pro všechny, kteří se chystají na přezkoušení podle vyhl. 50/78 Sb. V knize Zkušební testy jsou soustředěny komplexně otázky se správnými odpověďmi, a to pro § 5, 6, 7, 8, 10 a 11 vyhl. 50/78 Sb. Obě předchozí knihy úspěšně doplňuje Příručka pro zkoušky elektrotechniků. Pro elektrikáře nabízí nyní nakladatelství BEN tento balíček za výhodnou cenu 1 111 Kč.