časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Publikace nakladatelství BEN – technická literatura

|

Umělá inteligence – hrozba nebo naděje?

 
autor: Zelinka Ivan
rozsah: 144 str. B5
vydáno: únor 2010
běžná cena: 224 Kč (v e-shopu 199 Kč)
 
Tato publikace popisuje populárním způsobem relativně novou vědeckou disciplínu – umělou inteligenci. Čtenář se seznámí s historií umělé inteligence – s tzv. neuronovými sítěmi, kde bude vysvětleno, jak lze simulovat základní pochody v lidském mozku, včetně jejich využití na řešení složitých problémů. Jsou zde uvedeny hlavní myšlenky fuzzy logiky a evoluční algoritmy i principy tzv. počítačového vidění a slyšení. Publikace je zaměřena spíše na populární popis věcí než na vědeckou rigoróznost, a je tak určena pro nejširší okruh čtenářů.
 

2012

Apokalypsa v přímém přenosu
 
autor: Mašek Jiří Maria
rozsah: 540 str. A5
vydáno: červen 2010
běžná cena: 354 Kč (v e-shopu 354 Kč)
 
Další pokračování úspěšného bestselleru o aktuální fázi transformace. Tentokrát slibuje odhalení i pro lidstvo ne zcela příjemných skutečností souvisejících s tématem roku 2012. Autor se ve své knize snaží rekapitulovat nejen další dění kolem transformace, ale zejména rozsáhlé anomálie na Slunci a Měsíci, změnu z globálního oteplování na globální ochlazování, zařazuje některé další analýzy k dění kolem roku 2012. Věnuje se rovněž otázkám chemtrailsového bombardování, snahám o zdefektnění DNA, morgellonové nemoci aj.
 

Modrá Alfa

Objevování skrytých schopností
 
autor: Havelka Jan, Velechovský Petr
rozsah: 198 str. B5
vydáno: březen 2010
běžná cena: 199 Kč (v e-shopu 176 Kč)
 

Názvem Modrá Alfa se označují semináře, které pořádá Petr Velechovský již několik let. Obsahem seminářů je zejména trénink hluboké relaxace a vědomého sestupu do hladiny alfa. Tato kniha obsahuje zkrácený záznam kurzu o objevování skrytých schopností. Je určena zejména těm, kteří již kurzy Modré Alfy absolvovali nebo se k jejich absolvování chystají. Může být užitečná i pro všechny ostatní, neboť obsahuje základní poučení o technikách harmonizace lidského života.