časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Proti chřipce na pracovišti

|

Společnost Kimberly-Clark Professional chce novou kampaní Ovládněte nachlazení a chřipku podpořit zákazníky a nabízí firmám tipy, jak minimalizovat šíření nákazy v kancelářích a na pracovištích. Kimberly-Clark Professional má v tomto ohledu tyto čtyři jednoduché tipy, které by měly riziko přenosu chřipkových virů eliminovat:
  1. Zakryjte si obličej, a zamezte tak šíření bacilů
    Kašlání a kýchání do kapesníku může zabránit šíření bacilů, a proto by zaměstnancům měly být vždy k dispozici kosmetické kapesníčky. Papírové kapesníky jsou určeny na jedno použití a na rozdíl od látkových kapesníků jsou tak hygieničtější. Kimberly-Clark proto doporučuje kosmetické kapesníčky.
  2. Čisté ruce – polovina zdraví
    Virus chřipky dokáže na vzduchu přežít až 48 h a s pomocí špinavých rukou je snadné přenést jej na sliznici, kde se uchytí. Vědci se nedávno shodli, že prosté mytí rukou je jednou z nejúčinnějších preventivních rad. Kimberly-Clark proto doporučuje pěnové mýdlo na ruce pro každodenní použití.
  3. Pořádné osušení, nikoliv ofoukání
    Při osušení jednorázovými papírovými ručníky se odstraní až 70 % bakterií, zatímco při sušení vzduchem se jejich množství ve skutečnosti zvýší stejně jako riziko přenosu nákazy vzduchem. Podle průzkumu zvyšují horkovzdušné sušáky rukou počet bakterií na dlaních až o 254 %. Kimberly-Clark proto doporučuje papírové ručníky.
  4. Udržujte povrchy v čistotě
    Chřipkové viry se mohou vyskytovat na pracovních stolech, židlích, dveřních klikách i strojním zařízení. Pravidelným utíráním často frekventovaných a používaných povrchů je možné kontaminované oblasti zlikvidovat, a zabránit tak možnému přenosu nákazy. Kimberly-Clark proto doporučuje hygienické utěrky.

[Tiskové materiály Kimberly-Clark Professional.]