časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Protahovací systémy CANFOR

KUČERA – Spínací technika, s. r. o. | www.spinacitechnika.cz

Protahovací systémy CANFORPod modrým logem CANFOR jsou na českém trhu známy protahovací systémy renomované italské firmy specializující se na usnadnění práce při instalaci kabelů. Pro každou možnou aplikaci má firma ve své nabídce vhodné protahovací pero a svým sortimentem pokrývá všechny oblasti od datových rozvodů a bytových instalací až po největší externí instalace.

Rozhodujícím parametrem pro volbu vhodného pera je požadovaná délka, průměr trubky a členitost trasy (počet a tvar zatáček). Podle charakteru aplikace je důležité zvolit i materiál pera. V nabídce jsou pera ze skleněných vláken, pera s ocelovým jádrem, ale především specialita firmy CANFOR – pera ze slinutých polyesterových přaden. Tato patentovaná technologie přináší uživatelům mnoho výhod a podstatně usnadňuje protažení instalovaných vodičů i složitým profilem. Polyesterová přadena jsou před slinutím zkroucena do šroubovice, čímž je minimalizován povrch pera ve styku s trubkou, odstraněn paměťový efekt, zvýšena pevnost pera v tahu a naopak při navíjení na odvíječ usnadněno navíjení pouze lehkým tlakem dvěma prsty. Při dostatečné tuhosti pera je zaručena i jeho neomezená flexibilita a na rozdíl např. od laminátového pera nelze pero z PES zlomit.

V nabídce má firma CANFOR pera typu 173 (3 mm) a 176 (4 mm) pro bytové instalace s výměnnými koncovkami a univerzální typ 167 (5 mm) až do délky 60 m, vhodný i pro venkovní instalace, včetně příslušných odvíječů.

KUČERA – Spínací technika, s. r. o. Bořitov, nám. U Václava 8, 679 21 Černá Hora
tel.: +420 516 437 572, e-mail: office@spinacitechnika.czwww.spinacitechnika.cz