časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Prostorově nenáročné bezkontaktní spínání

|

Nepříznivé rušivé efekty při spínání, delší reakční doby, doby odskoků, hlučnost – to jsou projevy mechanického spínání.
 
Spínací polovodičový prvek MIRO Optokoppler 6.2 Transistor 10 A nabízí pravý opak k mechanickému spínání. MIRO 6.2 Transistor 10 A je spínacím a oddělovacím prvkem pro aplikace v širokém rozsahu řídicích funkcí. Pro sepnutí není nutný velký výkon a postačuje standardní výstup přímo z řídicího systému 24 V DC/10 mA. Spíná napětí v rozsahu 5 až 48 V DC. Při zátěži 10 A je spínací doba 2 ms a vypínací doba 5 ms. Maximální frekvence spínání je 1 Hz.
 
Tím, že se nejedná o mechanický prvek, je garantovaná dlouhá životnost. Současně je ve své podstatě odolný proti vibracím a nárazům, tudíž je vhodný do velmi zatížených prostorů. Díky svým vlastnostem negeneruje při spínání žádné elektromagnetické rušení.
 
Prvek MIRO 6.2 Transistor 10 A se dodává i ve variantě s odolností proti přetížení a zkratu. V případě výskytu chyby nebo poruchy spolehlivě odpojí spínanou zátěž, aniž by došlo k přenosu do dalších systémů.
 
Vše výše uvedené je realizováno v prvku, který má šířku pouze 6,2 mm ve svorkovém provedení a dodává se ve variantách jak se šroubovými, tak i pružinovými svorkami.
 
V nabídce firmy Murrelektronik zájemci naleznou i další polovodičové spínací prvky, které spolehlivě vyhoví požadavkům zákazníka.
 
Murrelektronik CZ, spol. s r. o.
Průmyslová 762
333 01 Stod
tel.: +420 377 233 935