časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Připravuje se Mezinárodní strojírenský veletrh

|

číslo 3/2005

Připravuje se Mezinárodní strojírenský veletrh

Brněnský MSV je v regionu střední a východní Evropy nejvýznamnější přehlídkou inovací a trendů v průmyslové výrobě. Letošní 47. ročník se uskuteční v době od 3. do 7. října a stejně jako v minulých letech poskytne široký prostor pro prezentaci novinek z elektrotechnických oborů.

Technologický vývoj jde rychle kupředu a velké průmyslové veletrhy s ním drží krok. MSV Brno ve svých expozicích i v odborném doprovodném programu prezentuje inovace a základní trendy ve strojírenství, elektrotechnice a průmyslových informačních technologiích. Za informacemi a novými kontakty sem každoročně přijíždí okolo 105 000 návštěvníků ze šedesáti zemí celého světa. Klientelu posledního ročníku tvořili téměř z 80 % tzv. decision makers – odborníci s rozhodovacími pravomocemi v otázkách firemních investic. Rekordních 11,8 % všech návštěvníků přijelo ze zahraničí, většina z nich ze zemí střední a východní Evropy. To vytváří dobré předpoklady pro pronikání také na další trhy regionu. Na otázku, zda přišla „ta správná klientela„, kladně odpovědělo 93,5 % dotázaných vystavovatelů.

Obr. 1.

Na obchodních výsledcích veletrhu se příznivě projevilo také rozšíření Evropské unie. Přímo na výstavišti se dojednávaly i uzavíraly velké kontrakty. Tento vývoj dokumentuje nejen vysoká návštěvnost a množství nových exponátů, ale i spokojenost zúčastněných firem.

MSV 2005 chce opět představit jedinečnou nabídku kompletních systémů a řešení pro různá průmyslová odvětví. Tomuto cíli slouží jeho struktura, zahrnující devět specializovaných oborových celků – od materiálové základny po sféru výzkumu a služeb. Z pohledu zájmu návštěvníků je nejatraktivnější nabídkou oborový celek elektronika, automatizace a měřicí technika. Jeho expozice si vloni podle průzkumu prohlédlo 51% všech návštěvníků. Velkému zájmu se tradičně těší také energetika a silnoproudá elektrotechnika.

Za hlavní téma veletrhu MSV 2005 vyhlásili pořadatelé oborový celek plasty, gumárenství a chemie – dynamicky se rozvíjející odvětví, jehož perspektivy jsou velmi optimistické vzhledem k novým příležitostem např. v automobilovém nebo obalovém průmyslu. Podle údajů Svazu zpracovatelů plastů ČR vzrostla v roce 2003 oborová produkce o 20 % a v dalších letech se její nárůst odhaduje nejméně na 10 až 15 %. Souběžně s letošním MSV se uskuteční i třetí mezinárodní veletrh dopravy a logistiky Transport a Logistika 2005. Posledního ročníku 2003 se na 8 553 m2 výstavní plochy zúčastnilo 193 vystavujících firem, z toho 26,9 % ze zahraničí.

Konečný termín pro podání přihlášky na veletrhy MSV 2005 a Transport a Logistika 2005 za standardních cenových podmínek je 31. březen. I v letošním roce platí, že čím dříve se firmy přihlásí, tím větší bude jejich šance získat nejkvalitnější výstavní plochu, o kterou je tradičně velký zájem.

O zaslání přihláškové dokumentace mohou zájemci zažádat na adrese elektronické pošty: msv@bvv.cz

Další informace o výstavišti a veletrhu MSV zájemci naleznou na internetových stránkách: www.bvv.cz/msv

(Kl)