časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Priorita nové řady tlačítek 800F – bezpečnost

|

číslo 12/2005

Priorita nové řady tlačítek 800F – bezpečnost

Petr Jelínek, ControlTech s. r. o.

Koncepce nových tlačítek řady 800F od firmy Allen-Bradley kombinuje unikátní bezpečnostní vlastnosti se splněním požadavků celosvětových norem a umožňuje tak jejich naprostou flexibilitu v jakémkoliv prostředí či aplikaci.

Obr. 1.

Obr. 1. Jednoduchá a rychlá montáž tlačítek 800F

Snadná instalace a krytí IP66 těchto tlačítek vyhovují hlavním mezinárodním standardům, které zahrnují certifikace CE, UL Listed, CSA, CCC pro Čínu a směrnici ROHS (Restriction of Hazardous Substance, omezení nebezpečných látek), zakazující mj. používání rtuti a kadmia v elektrických a elektronických zařízeních po červenci 2006.

Výrazným prvkem řady 800F je jedinečný kontaktní blok samočinné kontroly Self-Monitoring, který zajistí okamžité rozepnutí rozpínacího kontaktu, jestliže dojde k poškození tzv. stop tlačítka. Dalším mechanickým bezpečnostním prvkem je tzv. tvrdý zub na obvodu všech tlačítek řady 800F, jenž zabraňuje pootočení polohových spínačů nebo uvolnění z jejich pozice.

Obr. 2.

Obr. 2. Široká nabídka spínacích a bezpečnostních prvků pro nejrůznější aplikace

Novou obchodní značkou Rokwell Automation je QuadCONNECT – kontakty pro nízkonapěťové spínaní. Na rozdíl od standardních kontaktů jsou kontakty QuadCONNECT velice citlivé, a jsou tak ideální pro nízkonapěťové aplikace od 17 V/5 mA do 5 V/1 mA.

Jednoduchá instalace
Pérové a šroubové svorky na kontaktních blocích a modulech LED, nasazení spojovacího dílu na tělo ovládacího prvku a kontaktů na spojovací díl bez nutnosti použití nástroje a barevné rozlišení kontaktů, to vše zjednodušuje montáž a zkracuje její dobu.

Další informace mohou zájemci získat na adrese:

ControlTech s. r. o.
Havlíčkova 822
280 02 Kolín
tel.: 321 742 011
fax: 321 742 022
e-mail: info@controltech.cz
internet: www.controltech.cz