časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Prezident Václav Klaus zahájil MSV 2006

|

číslo 10/2006

Prezident Václav Klaus zahájil MSV 2006

Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně letos zahájil svým projevem prezident České republiky Václav Klaus. Nebývá zvykem, aby veletrh zahajoval přímo prezident republiky. Toto „právo„ se přenechává většinou předsedovi vlády, nicméně vzhledem k patovému výsledku červnových voleb se tohoto úkolu ujal prezident republiky.

Obr. 1.

Ve svém projevu Klaus připomněl dlouholetou tradici našeho strojírenství, které podle něj nepřestává být motorem české ekonomiky. Podotkl také, že nestačí dobré stroje vyvíjet a kvalitně vyrábět, ale i umět je dobře prodat. A právě v tom vidí Klaus nezastupitelnou roli brněnského strojírenského veletrhu. Za další faktor výrazně ovlivňující strojírenství, považuje Klaus státní politiku daní a dotací. Stav, který tato politika navozuje, je podle Klause, nespravedlivý v tom, že každá dotace nebo odpuštěná daň je na úkor těch, kteří tyto dotace nedostávají a daně musí platit v plné výši.

Na závěr projevu prohlásil prezident České republiky Václav Klaus 48. Mezinárodní strojírenský veletrh roku 2006 za zahájený.