časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Prezident ABB Group navštívil Českou republiku

|

číslo 8/2006

Prezident ABB Group navštívil Českou republiku

Ve dnech 26. až 28. června t. r. pobýval v České republice Fred Kindle, prezident společnosti ABB Group. Cílem jeho návštěvy především bylo setkat se zde s představiteli nejvýznamnějších zákazníků ABB, s managementem ABB, pohovořit s řadovými zaměstnanci firmy a vyjádřit tak své sympatie dokonale fungujícím týmům, jež výrazně přispívají k postavení ABB Group jako světového leadera v oblasti technologií pro energetiku a automatizaci.

Po svém příletu se sešel s ředitelem společnosti ČEZ, Martinem Romanem, a po této návštěvě následovalo ještě krátké setkání se šéfem ODS Mirkem Topolánkem. V odpoledních hodinách mu v pražské centrále ABB představil Olle Jarleborg činnost ABB v České republice.

Obr. 1.

Fred Kindle (uprostřed) na setkaní se zaměstnanci v Brně (vlevo Martina Herkusová, vpravo Olle Jarleborg)

Druhý den si Fred Kindle prohlédl výrobu nízkonapěťových rozváděčů a přístrojů nn v Brně na Heršpické, kde ho provázel ředitel jednotky Jan Menšík. Na programu bylo i setkání s primátorem města Brna, kterého se spolu s Fredem Kindlem zúčastnili také Olle Jarleborg, Richard Kuba, Jan Menšík a Martina Herkusová. Hovořilo se o projektech významných pro rozvoj města a primátor vyjádřil osobní zájem na podpoře dobrých vztahů se společností ABB, která je významným zaměstnavatelem v brněnském regionu.

Poslední den svého pobytu přijel Fred Kindle na krátkou návštěvu do Trutnova, kde mu Vladimír Kysela, ředitel divize Systémy pro energetiku, představil úspěchy výrobny rozváděčových ochran, otevřené v loňském roce.

Před svým odjezdem Fred Kindle mj. řekl: „Byl jsem velmi potěšen tím, co jsem tu viděl. Česká republika má výbornou geografickou polohu v srdci Evropy a patří k zemím s výhodou nízkých nákladů. Proto je jednou ze strategických zemí, kam se bude v nejbližší době upírat pozornost ABB. Tato výhoda bude jistě trvat ještě řadu let.„
[Tisková zpráva ABB s. r. o.]