časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Prestižní ocenění pro konfigurátor CombiTac

Michal Scholze | Stäubli Systems, s. r. o. | www.staubli.com/cs-cz

Porotci sedmého ročníku ankety Automation App Award na veletrhu SPS v německém Norimberku hodnotili nejlepší aplikace zaměřené na automatizaci z pohledu jejich originality, použitelnosti nebo bezpečnosti a ocenili zejména uživatelsky přívětivá řešení s velkou přidanou hodnotou – a právě proto mezi vítězi nechyběl konfigurátor CombiTac od Stäubli.

Modulárně a on-line

Modulární konektorový systém CombiTac nabízel možnost online konfigurace již více než deset let, nová verze ale přinesla zcela přepracované uživatelské prostředí, které zákazníka krok za krokem provede sestavením konektoru přesně podle požadavků dané aplikace. Díky inteligentnímu systému také téměř eliminuje neplatné kombinace, a zaručí tedy, že výsledkem je vždy funkční konektor.


Tým Stäubli při předávání ocenění Automation App Award

Šetří čas na obou stranách

Online konfigurátor usnadňuje plánování již od konstrukční fáze a podporuje optimalizaci návrhu pracoviště díky jednoduché integraci 3D dat. Zároveň výrazně zjednodušuje celý proces od plánování přes poptávku až po uvedení do provozu.

Zákazník si tak může samostatně nakonfigurovat modulární konektor zcela podle vlastních požadavků, zároveň pak systém automaticky hlídá a upozorňuje na případné neplatné kombinace modulů. K dispozici jsou zároveň volitelné možnosti v podobě např. kabelové konfekce, která usnadňuje a urychluje uvedení do provozu.