časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Pozvánka na veletrh AMPER 2005 – 5. až 8. dubna

|

číslo 4/2005

Pozvánka na veletrh AMPER 2005 – 5. až 8. dubna

Větší než loni

Zatímco v loňském roce se veletrhu AMPER zúčastnilo 712 vystavovatelů, letos byl již k datu 28. února tento počet překročen. Vznikla tak potřeba dalších výstavních ploch, a to nejméně o 1 000 m2. Proto byla v areálu PVT v Praze – Letňanech postavena další hala.

Veletržní noviny

Novou službou veletrhu AMPER jsou Veletržní noviny. Na jejich stránkách budou moci vystavovatelé informovat o novinkách a zajímavostech, chystaných pro návštěvníky veletrhu, odbornou veřejnost i obchodní partnery. Vzniká tak další komunikační prostor, kde je možné upozornit na skutečnosti, které považují vystavující firmy za podstatné. Cílem je podpořit informační zázemí veletrhu a poskytnout další místo pro prezentaci těm společnostem, které o tuto službu projeví zájem.

Odborné semináře a doprovodný program

Agentura ETM

5. dubna Seminář VOLT 2005 Bližší údaje viz str. 6

Agentura UNIT

6. dubna Bezpečnost strojů a strojního zařízení

  • Přístup dozorčího orgánu k nařízení vlády č. 378/2001 Sb.
  • Nařízení vlády č. 378/2001 Sb. – základní požadavky
  • Vztah legislativy po vstupu ČR do EU
  • Posuzování rizik strojního zařízení
  • Bezpečnostní komponenty PREVENTA značky Telemecanique (Schneider Electric)

Bližší údaje viz str. 7

Agentura PROPAG TEAM

7. dubna Elektrická zařízení a požární bezpečnost staveb

8. dubna „Prohlášení o shodě“, „ES prohlášení o shodě“ a „Inspekční certifikát„. Bližší údaje viz str. 7

Informační kiosky na veletrhu AMPER 2005

Naprostou novinkou letošního ročníku veletrhu AMPER jsou tzv. informační kiosky (obr. 1). Budou návštěvníkům sloužit jako informační médium: na obrazovkách LCD v kioscích rozmístěných na výstavní ploše si návštěvníci mohou vyhledat potřebné informace o vystavujících společnostech, přesném umístění jednotlivých expozic, doprovodném programu atd.

Obr. 1.

Obr. 1 Informační kiosek
Obr. 2 Obrazovka informačního kiosku

Veletržní agentura TERINVEST předpokládá, že tyto informační kiosky přitáhnou díky atraktivnímu designu, vynikající funkčnosti a moderní technologii přibližně 5 000 návštěvníků denně.

A jak budou kiosky fungovat? V horním pruhu obrazovky (obr. 2) budou trvale cirkulovat statická loga prokliknutelná na mapku stánku daného vystavovatele (včetně informací o vystavovateli). Na levé straně obrazovky budou umístěny velké bannery, které budou taktéž interaktivně prokliknutelné na mapu expozice.

Standardně budou zobrazovány 4 bannery rozměrů 468 × 238. Nabízeny budou i nadstandardní bannery ve velikostech DOUBLE 468 × 476 nebo GIGANT 468 × 952.

Obr. 2.

Zlatý AMPER

V průběhu veletrhu proběhne jako každoročně soutěž o nejlepší exponát a cenu Zlatý AMPER.

Základní informace k veletrhu

Místo konání:
Pražský výstavní areál Praha - Letňany

Otevírací doba pro návštěvníky:
9:00 až 17:00 hod - vstupné 150,- Kč, studentské vstupné 100,- Kč, katalog 100,- Kč, katalog CD 50,- Kč

Doprava:
Od stanic metra Vysočanská a Českomoravská je v průběhu akce zavedena speciální bezplatná veletržní autobusová linka č. 758 na výstaviště a zpět s intervalem podle potřeby.

Terinvest s. r. o.
Legerova 15
120 00 Praha 2
tel.: 221 992 134
fax: 221 992 139
gsm: 602 617 982
http://www.amper.cz


Tecon s. r. o.          hala 3, sektor B, stánek 12

U firmy Tecon se zájemci mohou seznámit s programovatelnými automaty řady DirectLogic. Zcela nově zde budou uvedeny na trh mikrokontroléry Super Relay ve velmi zajímavých cenových relacích. Poprvé budou na tomto veletrhu představena zařízení Ethernet Serial Server pro komunikaci se sériovými porty RS-232/422/485 přes ethernet, a to také v bezdrátovém provedení s podporou technologie WiFi a prostřednictvím technologie GPRS.

Obr. 3.

Celokovový panelový PC s dotykovou obrazovkou (Tecon)

Ze sortimentu grafických operátorských panelů s dotykovou obrazovkou, bude představena ucelená řada v úhlopříčkách od 3,8" do 12". Pro návštěvníky budou velmi zajímavé počítače s operačním systémem Windows CE.NET a dotykovou obrazovkou. Také zde bude uvedena na trh nová verze vizualizačního softwaru společnosti Indusoft – Indusoft Web Studio.

Tento software umožňuje vytvářet aplikace HMI na všech platformách Windows, tj. od Windows CE až po Windows servery.

Zájemci mohou zhlédnout zcela nový sortiment celokovových panelových průmyslových počítačů a monitorů LCD s dotykovou obrazovkou s úhlopříčkami 6,4" až 18". Některé typy PC jsou konstruovány s využitím pouze pasivního chlazení (fanless), s možností pracovat i při teplotách pod bodem mrazu. V sortimentu se objeví také široká nabídka mini-box počítačů. V expozici firmy budou také prezentovány induktivní, fotoelektrické snímače, inkrementální čidla, samostatné regulátory a napájecí zdroje 12/24 V DC.

Lamela Electric, a. s., o. z. Kabelovna Chyše          hala 1, sektor A, stánek 1

Obr. 4.

Společnost se specializuje na výrobu kabelů pro široké průmyslové použití a její produkty se člení do následujících kategorií:

  • bezhalogenní oheň retardující kabely a vodiče,
  • silové kabely a vodiče PVC,
  • sdělovací a nízkofrekvenční kabely,
  • kabely a vodiče pro zvláštní účely,
  • plně flexibilní kabely pro náročná prostředí.

Na veletrhu AMPER 2005 Vás rádi seznámíme se všemi novinkami našeho sortimentu.

SALTEK s. r. o.          hala 2, sektor G, stánek 14

SALTEK je česká společnost specializující se na vývoj a výrobu přepěťových ochran. Nabízí ucelený sortiment svodičů bleskových proudů a svodičů přepětí třídy I až III podle IEC 61643-1 (resp. třídy B, C a D podle E DIN VDE 0675-6), svodiče pro informatiku, měření a regulace, telekomunikace.

Obr. 5.

Kombinovaná sada svodičů B + C

Vyrábí také koaxiální svodiče pro anténní svody a rozvody kabelové televize, kombinované ochrany napájení a datového přívodu pro faxy, počítačové sítě, televize apod. Výrobní program doplňují EMI/RFI filtry a diagnostické přístroje. Pro zajištění vysoké kvality a bezpečnosti svých produktů byl zaveden integrovaný systém řízení v souladu s požadavky norem ČSN EN ISO 9001 - Systém řízení jakosti, ČSN EN ISO 14001 - Systém řízení ochrany životního prostředí, náplně podle OHSAS 18001 - Systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Všechny systémy jsou certifikovány RWTÜV Praha. Společnost SALTEK také pořádá pravidelná školení a semináře s akreditací ČKAIT a samozřejmostí je poskytování bezplatné technické podpory telefonicky, po internetu i osobně. Základní strategií společnosti je zákazník spokojený s vysokou kvalitou a spolehlivostí našich výrobků, zajištěný dokonalou technickou podporou.

Další informace o sortimentu SALTEK s. r. o. jsou uvedeny v článcích na str. 72 a 74.