časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Pozvámka na veletrh AMPER 2004

|

číslo 4/2004

AMPER 2004

Pozvámka na veletrh AMPER 2004

Konzult          hala 3, stánek A 32

Firma Konzult Praha již deset let zastupuje na českém trhu firmu Taian Electric, dodávající kvalitní měniče frekvence pro řízení asynchronních motorů. Firma Taian Electric exportuje své výrobky do mnoha zemí světa včetně EU a USA. Obr. 1 Její výrobky jsou ověřeny autorizovanou zkušebnou TÜV Rheinland, jsou označeny značkami CE, UL a cUL. Měniče frekvence se dodávají v pěti typových řadách, jako řada N2 s jednofázovým vstupem pro výkony 0,4 až 2,2 kW, popř. s třífázovým vstupem pro výkony 0,75 až 22 kW, jako řada E2 s jednofázovým vstupem pro výkony 0,2 až 2,2 kW, popř. třífázovým vstupem pro výkony 0,75 až 22 kW a řada V2 (obr. 6) s vektorovým řízením, s jednofázovým vstupem pro výkony 1,5 až 2,2 kW, popř. třífázovým vstupem pro výkony 0,75 až 22 kW. Řada V2 umožňuje realizovat vektorové i skalární řízení v otevřené smyčce a má vestavěný programovatelný regulátor. Řada měničů 7300PA má pouze třífázový vstup a je určena pro motory od 18 do 375 kW. Kromě standardních funkcí mají měniče této řady PID regulátor a je možné využít přídavné desky pro čerpadla a ventilátory. Nejnovější řada měničů SV300 má stejné výkonové rozsahy jako V2, měniče však mají místo PI regulátoru plnohodnotný programovatelný automat PLC a v celém rozsahu od 0,4 do 11 kW odrušovací filtr. Podrobnější informace získají zájemci přímo ve veletržní expozici.

KONZULT
U Libeňského pivovaru 10
180 00 Praha 8
tel.: 266 317 764, 284 820 106, 602 360 395
fax: 284 820 098
e-mail: info@konzult.cz
http://www.konzult.cz

LAMELA, a. s., o. z. Kabelovna Chyše          hala 1, stánek A 1

Společnost Lamela, a. s., o. z. Kabelovna Chyše, je přední dodavatel kabelů a vodičů na českém trhu. Vyrábí kabely pro přenos signálů a dat, silové, sdělovací, nízkofrekvenční kabely a převážně bezhalogenové, oheň retardující kabely. Neomezuje se pouze na produkci standardních typů kabelů. Ve snaze vyhovět zákazníkům vyvíjí a vyrábí kabely, které uspokojí individuální požadavky na speciální technické parametry a provedení.

Obr. 2

Lamela, a. s., o. z. Kabelovna Chyše, pro své zákazníky připravila několik novinek. Jde především o rozšíření produkce kabelů využívaných např. v automobilovém průmyslu. Kromě toho zavedla do výroby bezhalogenové, oheň retardující kabely pod označením 1-CEKE-R.

V letošním roce firma obdržela certifikát podle normy ISO/TS 16949:2002. To jí umožní ucházet se i o dodávky kabelů a vodičů pro automobilový průmysl.

Jako doplňkový sortiment svým zákazníkům nabízí kabely CYKY.

Další informace o společnosti získáte na e-mailové adrese: kabelovna@lamela.cz, tel.: 353 396 280, fax: 353 396 292 nebo je naleznete na www.lamela.cz

OLYMPO controls          hala 3, stánek C 15

Firma OLYMPO controls – dnes již pod názvem Honeywell, spol. s r. o. – Security Products o. z., se i letos zúčastní veletrhu AMPER. Opět představí novinky ze své produkce: optické celoplošné závory a bariéry pro výtahy, automatické dveře, senzory pro počítání osob v interiéru, domácí telefony a videotelefony.

Firma dále nabízí elektronické docházkové a přístupové systémy, čtečky a klávesnice, řídicí jednotky, biometrické snímače, EZS, EPS – el. zabezpečovací a požární systémy a celou škálu průmyslových snímačů.

O jedné z novinek – digitálním čítači osob - blíže hovoří tech. informace na str. 9.

Díky stále rostoucí poptávce výtahových firem po zabezpečení prostoru mezi kabinou a šachtou výtahu firma Honeywell Security Products dodává výrobky vhodné právě pro tento účel: několik typů optických bariér o různých aktivních kontrolních délkách. Firma nabídne i čítače osob, o která projevují zájem především provozovatelé objektů, jako jsou např. obchodní centra, prodejny, banky, hlídací služby, hotely apod. Jako každý rok bude možné zhlédnout novinky z oblasti domácích telefonů a videotelefonů Fermax.

snimace@olympo.cz, www.olympo.cz