časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Poslední volná místa v pavilonech

|

číslo 6/2005

Poslední volná místa v pavilonech
47. MSV v Brně
3. až 7. října 2005

Poptávka po krytých výstavních plochách na MSV 2005 opět převyšuje nabídku. Kdo tedy chce své zboží a služby předvést ještě na letošním veletrhu MSV a Transport a Logistika, neměl by již s přihlášením váhat. Pro prezentaci lze zvolit cenově podstatně výhodnější volné výstavní plochy nebo levnější plochy na galeriích výstavních hal.

Po rozšíření Evropské unie pokračuje příliv nových vystavovatelů – především z Německa, Rakouska a Slovenska, ale také z Francie, Itálie, Velké Británie a dalších zemí.

Zvýšený zájem projevují rovněž firmy z některých zemí mimo Evropskou unii – vystavovatelé z Ruska a ve zvýšené míře se letos objevují i firmy ze vzdálených teritorií, jako je Hongkong, Jižní Korea, Jihoafrická republika a další. Vůbec poprvé se na MSV rozsáhlou kolektivní účastí firem představí Indie.

Odborný doprovodný program

V rámci doprovodného programu MSV se uskuteční několik desítek odborných konferencí a seminářů. Jednou ze zajímavých novinek je první ročník soutěže Nejlepší programátor CNC strojů, kterou BVV vyhlašuje společně s redakcí Technického týdeníku a za podpory významných výrobců obráběcích strojů a řídicích systémů. Účastníky soutěže se mohou stát profesionálové, ale i studenti středních a vysokých škol a odborných učilišť, kteří budou hodnoceni samostatně.

Součástí doprovodného programu veletrhu Transport a Logistika bude atraktivní soutěž dovednosti řidičů vysokozdvižných vozíků na volné ploše mezi pavilony.

AURA pomáhá vystavovatelům

Do druhého ročníku vstoupila soutěž AURA – Efektivní veletržní účast, kterou vyhlašují Veletrhy Brno, a. s., společně s Českou marketingovou společností a za podpory mediálního partnera Economia, a. s. Soutěž hodnotí, jak úspěšně se vystavující společnosti podařilo sladit vzhled, vybavení či zaměření expozice s marketingovými cíli její veletržní účasti. Šanci uspět mají i malé firmy, protože vystavovatelé soutěží v několika kategoriích podle velikosti stánku – např. i v kategorii do 50 m2.

Další novinkou je záštita SOVA – Společenstva organizátorů veletržních a výstavních akcí ČR. Počítá se s rozšířením soutěže i na další výstaviště v České republice.

Soutěž o Zlaté medaile

Nejlepší exponáty MSV tradičně soutěží o prestižní Zlaté medaile. K základním posuzovaným kritériím v této soutěži patří novost výrobku, originalita koncepčního a konstrukčního řešení s doloženým efektem, technická a technologická úroveň, stupeň inovace, výrobní provedení celku i detailů, design, uživatelský komfort, obchodně-technické parametry, připravenost exponátu k dodávkám na trh, ekologické aspekty a celková úroveň prezentace exponátu.

Odborná hodnotitelská komise bude exponáty posuzovat ve dvou kolech a konečné výsledky budou vyhlášeny na slavnostním ceremoniálu, tak aby všichni ocenění mohli svůj úspěch zúročit ještě v průběhu veletržní prezentace.

Více informací na www.bvv.cz/msv

(tisková zpráva)